DSC_0389

Etter kampene: Nidaros – Narvik

Det ble som spådd to tøffe kamper for hjemmelaget Nidaros da Narvik kom på besøk for de to første kampene etter juleferien.

– Vi leverer en god førsteperiode
Lørdagens kamp startet bra for Nidaros som spilte en svært god første periode. Allerede etter to minutter satte Inge Stokvik inn 1-0 etter å ha fintet seg gjennom Narvik-forsvaret og satt pucken opp i nettaket bak keeper i overtall. Halvveis inn i perioden øker Ulrik Matheo Thommesen (assistert av Joakim Hofstad og Andreas Svedlund) til 2-0 da han satte inn sitt første mål for sesongen, før Narvik reduserer til 2-1 liker etter. 15 minutter inn i perioden smeller Juraj Kucirko (assistert av Vladimir Kutny og Inge Stokvik) pucken inn i mål og det står 3-1 etter første periode.
Andre periode ender målløs, men åtte minutter inn i tredje periode reduserer Narvik nok en gang, og det ble spenning i kampen igjen. Fire minutter før slutt satte Inge Stokvik (assistert av Vladimir Kutny og Olav Bertelsen) inn sitt andre for dagen og fastsatte resultatet til 4-2.

Trener Jan Morten Dahl var svært fornøyd med første perioden som gutta leverte – Vi leverer en god første periode, men slipper oss litt ned og gjør det vanskelig for oss selv etter det. Heldigvis har vi en Inge Stokvik i form som er med å avgjør det for oss, sier han etter lørdagens kamp. Han håper at laget kan prestere som i starten av dagens kamp på søndag, for da er det ingen som slår Nidaros.

Det er langt under det vi skal levere
Det gikk dessverre ikke som trener Dahl håpet, allerede etter ti sekunder slipper Nidaros inn dagens første mål, og Narvik tar ledelsen 1-0. Den ledelsen dobler de inn mot første periodepause og bortelaget ledet 2-0 etter første tjue minutter i Leangen. Andre periode ble målfattig, selv om Nidaros hadde flere sjanser i overtall satt ikke pucken i mål. Istedenfor var det Narvik som økte sin ledelse til 3-0 halvveis i perioden i overtallsspill.
Også tredje periode startet bortelaget best, de økte ledelsen til 4-0 før det var spilt to minutter. Så kom Nidaros mer med i kampen. Juraj Kucirko setter først inn 1-4 reduseringen før Andreas Svedlund (nydelig assistert av Sigve Bråten) setter inn 2-4 like etter, Nidaros fortsetter å kjøre kampen med 15 minutter igjen og tilskuerne i Leangen hadde troa på at hjemmelaget kunne snu dette. Dessverre var det Narvik som fikk sette inn både 5-2 og 6-2 før kampen var over.

Kaptein Thomas Wiig var ikke fornøyd med det laget leverte søndag. – Det her er langt under det vi skal levere på hjemmebane, men Narvik spiller med mer energi enn oss i dag og da blir det vanskelig, sier han. Wiig trekker frem overtallsspillet som en faktor som laget må fortsette å jobbe med fremover.            – Powerplay er noe vi har slitt med nå i flere kamper, vi jobber mye med det og håper det snart løsner.

Endringer i toppen
Etter helgens kamper ligger fortsatt Nidaros øverst på tabellen med 55 poeng etter 24 kamper spilt, Ringerike ligger fortsatt nærmest åtte poeng bak, med 47 poeng. Bak der følger Bergen og Hasle/Løren med 43 poeng, Comet og Grüner med 42 poeng og Narvik med 41 poeng.

Neste helg tar Nidaros turen ned til Østfold for å møte Comet Halden. Kampene spilles lørdag 14. januar 16:00 og søndag 15. januar 14:30.