Etter kampene: Comet – Nidaros

Det ble to kamper preget av lite mål, utvisninger og mye rar dømming da Nidaros kun fikk med seg to poeng hjem fra Halden Ishall.

– Pucken var inne
Tidlig i lørdagens kamp kom Nidaros på en overgang der Fredrik Rennie Linge setter pucken i mål, men dommerne dømte ikke mål. Og vi måtte midtveis i andre periode før pucken endelig sitter i mål når Fredrik Rennie Linge (assistert av Juraj Kucirko og Andreas Svedlund) scorer i overtall. Nidaros står godt imot presset til Comet, og med Joona Partanen i mål som redder alt ser det ut som bortelaget skal holde buret rent, men fire minutter før slutt utligninger Haldenserne i overtall. Dermed gikk kampen til overtime, der setter Fredrik Rennie Linge (assistert av Andreas Svedlund) sitt andre for dagen og Nidaros får med seg to poeng fra lørdagens kamp.

Trener Jan Morten Dahl mener Nidaros ble snytt for et mål i starten av kampen, men mener ikke det er grunnen til at laget hans ikke vinner kampen før forlenging. – Pucken var inne, men når det blir annullert så skulle det være en ekstra motivasjon til å trykke på mere. Vi scorer for lite for tiden, så vi må få til noen rekkekombinasjoner som produserer, sier han.

– Preget av utvisningene
Søndagens kamp ble heller ingen målshow, men ble preget av utvisninger. Det var derfor ikke overraskende at det var i overtall Comet tok ledelsen 13 minutter inn i første periode. Andre periode startet også med en tidlig Nidaros utvisning, men i undertall snapper Tapani Nikkilä pucken i egen sone, han gjør ingen feil og utligner til 1-1. Seks minutter inn i tredje periode scorer Comet sitt andre mål for dagen og går opp i ledelsen igjen, og flere mål blir det ikke. Kampen ender 2-1 til hjemmelaget og Nidaros får med seg to poeng hjem etter dobbeltkampene i Halden.
Mot slutten av kampen fikk Fredrik Linge en takling mot hode og lå nede, men det går bra med han.

Tilbake i helgens kamper var Erlend Berg Johnsen, trønderen har kommet tilbake fra seks måneder i Australia og synes det var gøy å endelig spille hockey igjen. – Det er herlig å spille igjen. Hockey var noe av det jeg har savna mest da jeg var borte. Jeg kjenner at det er en stund siden jeg har vært på is, men jeg jobber hardt for å bli klar så fort som mulig, sier han. Likevel er verken han eller resten av laget fornøyd med helgens poengfangst. – Ingen av oss er fornøyd med kun to poeng. Comet spilte en veldig bra match i dag, men på grunn av at vi får så mange utvisninger får vi aldri det momentet vi trenger for å skape gode sjanser og havner heller bakpå. Det blir veldig hardt å vinne matcher mot gode lag når vi kun scorer tre mål i løpet av hele helga, sier han.

Heller ikke trener Dahl er fornøyd med helgen. – Vi er ikke fornøyd med bare to poeng, men jeg synes Comet jobber hardere enn oss, og det liker jeg ikke. Han mener kampene ble preget av alle utvisningene begge lag pådro seg. – Defensivt spiller vi veldig bra og slipper inn kun tre mål på to bortekamper, men vi sliter med å score mål 5mot5 og i overtall. Vi må få forwardene til å gå mer rett på mål, og tørre å stå foran målvakten. Vi må også være mer disiplinert og smart så ikke må spille halve kampene undertall som i dag, sier han.