DSC_0306

Etter kampene: Grüner – Nidaros

Før helgens kamper etterlyste trener Jan Morten Dahl flere mål – og mot Grüner fikk han svar på tiltale.

Med flere sentrale spillere ute sto resten av laget opp og hentet med seg alle seks poengene hjem til Trondheim. Med på tur var debutant Mathias Jonassen (født i 1999) og Ole Christian Larssen (født i 2000), og unggutta koste seg både på og utenfor banen. – Det er kjempemorsomt å være med de store gutta og vi blir godt tatt vare på, så både jeg og Mathias trives kjempegodt når vi er sammen med dem, sier Larssen. Han ble tidligere i sesongen årets yngste spiller i 1. divisjon da han debuterte kun 16 år gammel. Begge to fikk med seg gode erfaringer fra helgen, og merket forskjellen fra juniorhockeyen. – Det er høyere tempo enn det jeg er vant med på U-18 til daglig, og man kjenner at spillerne er mye sterkere, sier debutant Jonassen.

Endelig kom målene
I lørdagens kamp var det Nidaros som fikk det første målet, sju minutter inn i kampen satte Joakim Erbe (assistert av Vladimir Kutny og Niklas Unger Nilsen) inn 1-0, men Grüner utlignet til 1-1 bare minuttet senere. Fire minutter før periodeslutt satte Joakim Erbe (assistert av Daniel Hofstad og Tapani Nikkilä) inn sitt andre for dagen i overtall.
Bortelaget økte ledelsen til 3-1 ved Thomas Wiig (assistert av Juraj Kucirko og Niklas Unger Nilsen) allerede 47 sekunder inn i andre periode. Og det var bare starten. Nidaros fikk en spiller utvist tre minutter inn i perioden, men det stoppet ikke gutta fra å øke ledelsen. Med en mann mindre satte først Niklas Unger Nilsen (assistert av Erlend Johnsen og Sigve Bråten) inn 4-1 målet før Thomas Wiig (assistert av Tapani Nikkilä og Sigve Bråten) satte inn 5-1 kun sekunder senere. Med fire minutter igjen av perioden satte Vladimir Kutny (assistert av Juraj Kucirko) inn 6-1.
Tredje periode ble en transportetappe for Nidaros, og det gjorde ingenting at Grüner reduserte til 6-2 midtveis i perioden – for Nidaros tok med seg en velfortjent seier i helgens første kamp.

– Artig når andre spillere står fram
Søndag var det hjemmelaget Grüner som kom best i gang, etter seks minutter spilt setter de inn 1-0 og ledelsen ble doblet i overtall midtveis i perioden.
Nidaros åpnet godt i andre periode og med to minutter spilt reduserer Daniel Hofstad (assistert av Tapani Nikkilä og Andreas Svedlund) til 2-1, men hjemmelaget gir seg ikke og øker til 3-1 like etter.
I tredje periode viser Nidaros hva de har inne, først reduserer Marius Nielsen (assistert av Ulrik Thommesen og Erlend Johnsen) til 3-2. Så utligner Juraj Kucirko (assistert av Vladimir Kutny og Jørgen Engstrøm) til 3-3 på nydelig vis, og det tar bare minutter før samme mann setter inn 4-3 i overtall (assistert av Vladimir Kutny og Joakim Erbe), og Nidaros har snudd kampen. I et siste forsøk på å utligne tok hjemmelaget ut keeperen i undertall, men istedenfor var det Niklas Unger Nilsen (assistert av Joakim Erbe og Thomas Wiig) som satte kronen på verket med sin 5-3 scoring i tomt bur. Dermed ble alle seks poengene med på bussen til Trondheim søndag kveld.

– Kampen lørdag var veldig god i de to første periodene, og søndag leverer vi godt i tredjeperioden. Vi er ikke helt på fra start, selv om det ikke er keeper sin skyld gjør vi et bytte for å få en endring, og i dag slår det godt ut, sier trener Jan Morten Dahl. Han er fornøyd med hvordan laget klarer å snu kampen i tredjeperioden på søndag. – Vi viser god lagmoral og vi vet vi produserer gode sjanser, vi mangler de to toppscorerne våre, men i helga er det andre spillere som står frem og det er artig, sier han.