Ny ung trønder tilbake i Trondheim

Nidaros har hentet hjem trønderen Emil Lyngstad Sæteraas fra Storhamar Hockey.

20-åringen som har Rosenborg Ishockey som moderklubb gikk før 2012-13 sesongen til Brynäs i Sverige hvor han i flere sesonger spilte juniorhockey. Før 2015-16 sesongen gikk backen til Tønsberg der han leverte 19 poeng (5+14) i 1. divisjon.

Før årets sesong meldte han overgang til GET-liga klubben Storhamar, der ble det 13 seriekamper på toppnivå.  Han har deler av sesongen vært utlånt til vår neste motstander Gjøvik, men nå blir han altså å se i Nidarosdrakta. – Sesongen min i Storhamar ble ikke helt som ønsket, og jeg har fått lite spilletid i Hamar. Jeg har vært på utlån store deler av sesongen til Gjøvik, derfor følte jeg at jeg trengte et klubbskifte for å få avsluttet denne sesongen på en fin måte, sier han. Sæteraas var med da Gjøvik gjestet Leangen Ishall i oktober og har fulgt med Nidaros i årets sesong. – Nidaros har gjort en veldig bra sesong så langt og holder ett bra nivå, og om det blir muligheter for ett opprykk til GET-ligaen så vil jeg være med å bidra til det så godt jeg kan. Samtidig er det godt å få komme hjem igjen og spille hockey der jeg har vokst opp, foran familie og venner, sier unggutten.

Trener Jan Morten Dahl er også svært fornøyd med å få hjem enda en trønder. – Mitt mål når jeg startet Nidaros var å få hjem alle trøndere som holder elitenivå, og det er den jobben vi har startet med. Emil er en spillende back som kommer til å hjelpe oss i det offensive spillet. Han kommer til å få mye ansvar på overtall, sier han

Emil er en spillende offensiv back som også beskriver seg selv som stabil defensivt .- Jeg vil først og fremst fullføre denne sesongen på en fin måte, samtidig trene masse på det jeg må forbedre. Jeg har jo mye hockey igjen å spille, og jeg har som mål å komme tilbake til GET- ligaen igjen en dag, forhåpentligvis da med Nidaros, sier han.

Sæteraas har også vært innom både U18 og U20-landslag de siste sesongene.

 

 

2017-01-26T20:53:49+00:00 januar 25th, 2017|

Utvalgte samarbeidspartnere