gjøvik

Etter kampene: Gjøvik – Nidaros

Emil Lyngstad Sæteraas fikk sin debut og flere viktige spillere var tilbake da Nidaros brøyt sin dårlige statistikk i Gjøvik olympiske Fjellhall – og økte ledelsen i 1. divisjon.

Brøyt statistikken
Allerede etter tre minutter setter poengkongen Fredrik Rennie Linge, som var tilbake i helgens kamper, inn kampens første mål og sender Nidaros i ledelsen. Midtveis i perioden utligner hjemmelaget Gjøvik til 1-1 i overtall, men Inge Stokvik, som også var tilbake i helgen, sendte trønderne tilbake i ledelsen før første periode var over.
Andre periode ble preget av flere utvisninger, og seks minutter inn i perioden klarte Gjøvik å utnytte et av overtallene, og scoret periodens eneste mål.
Tredje periode var halvspilt da Daniel Hofstad (assistert av Andreas Svedlund og Tapani Nikkilä) sendte Nidaros i ledelsen etter og fått pucken servert perfekt foran hjemmelagets mål. Bare minuttet senere øker kaptein Thomas Wiig (assistert av Inge Stokvik og Juraj Kucirko) ledelsen til 2-4. Gjøvik reduserer til 3-4 med 30 sekunder igjen på klokka, men det hjelper ikke. Dermed tar Nidaros med seg sin første seier borte mot Gjøvik i Fjellhallen

Full poengfangst
Søndagens kamp starter likt som dagen før, Fredrik Rennie Linge (assistert av Joakim Erbe og Marius Nielsen) sender Nidaros i ledelsen etter fem minutter, så utligner hjemmelaget Gjøvik like etter. Fem minutter før periodeslutt sender Inge Stokvik (assistert av Fredrik Linge og Erlend Johnsen) bortelaget opp i 1-2 ledelse.
Fem minutter inn i andre periode utligner Gjøvik til 2-2, men rett før ferdigspilt periode sender Vladimir Kutny (assistert av Juraj Kucirko og Inge Stokvik) Nidaros opp i ledelsen igjen med 2-3 i overtall.
Tredje periode ender målløs og dermed får Nidaros med seg helgens andre serier og alle seks poengene hjem til Trondheim.

Økte forspranget
Med seks poeng på helgens to kamper øker Nidaros ledelsen i 1. divisjon etter at Ringerike tapte lørdagens kamp hjemme mot Bergen Hockey. Med seks kamper igjen av sesongen 2016/17 leder Nidaros serien med 69 poeng foran Ringerike som har 62. På plassene bak følger Hasle/Løren med 58 poeng (med en kamp mindre spilt), Comet Halden med 58 poeng og Narvik med 53 poeng (med to kamper mindre spilt). Det er ingen tvil om at årets 1. divisjon blir spennende til siste slutt.