07012017095A3878.CR2_EOS_5D

Etter kampene: Nidaros – Furuset

Seks poeng, mange mål, mange tilskuere, bamseregn og god stemning er bare noen av ordene som beskriver helgens kamper mot den gamle hockeystorheten, Furuset, i Leangen Ishall.

Mål fra første minutt
Lørdagens kamp åpnet med et smell, etter kun 50 sekunder tar Nidaros ledelsen ved Andreas Svedlund. Resten av perioden ser ut til å bli målfattig frem til Inge Stokvik (assistert av Juraj Kucirko og Joakim Erbe) tryller seg gjennom Furuset-forsvaret og øker til 2-0 med tre minutter igjen av perioden, og samme mann øker til 3-0 kun minuttet etter (assistert av Markus Noteng og Juraj Kucirko). Med 42 sekunder igjen på klokka setter Juraj Kucirko (assistert av Vladimir Kutny) inn 4-0 på en overgang, men dommerne lar spillet gå. Når første periode er over og lagene er på vei inn i garderoben dømmes det likevel mål, dermed må spillerne ut på isen igjen å spille de siste sekundene av perioden på nytt.
Åtte minutter inn i andre periode smeller Joakim Erbe (assistert av Inge Stokvik og Vladimir Kutny inn 5-0. To minutter før periodeslutt får Nidaros overtall 5 mot 3, Daniel Hofstad (assistert av Juraj Kucirko og Inge Stokvik) øker til 6-0, og i samme situasjon får Furuset en ny utvisning. Andreas Svedlund (assistert av Emil Sæteraas og Fredrik Linge) bruker kun 30 sekunder på å sette inn ett nytt mål.
Nidaros starter tredje periode med nok et overtall, tre minutter inn i perioden setter Emil Sæteraas (assistert av Fredrik Linge og Tapani Nikkilä) inn 8-0, og scorer sitt første Nidarosmål etter overgangen. Minutter senere legger Tapani Nikkilä (assistert av Andreas Svedlund og Emil Sæteraas) på til 9-0, før det kommer en redusering fra Furuset, til 9-1. Inge Stokvik (assistert av Joakim Erbe og Juraj Kucirko) avslutter det hele med sin tredje scoring for dagen, og Nidaros vinner 10-1 mot den tidligere hockeystorheten Furuset. Ikke bare fikk vi mange mål, på slutten av kampen fikk vi også se en herlig slåsskamp av vår egen Erlend Johnsen, det endte med matchstraff for begge spillere – og tittelen dagens arbeidsjern for Johnsen.

– Det var et ganske dårlig mål
Søndag ble det arrangert «Bamsekamp» i Leangen i regi av Hockey Mot Kreft. Med lørdagens kamp friskt i minne ble det for mange lenge å vente på kampens første Nidarosmål. Sju sekunder før første periode er over setter Fredrik Linge (assistert av Andreas Svedlund og Emil Sæteraas) inn 1-0 i overtall, og det regner bamser fra tribunene i Leangen Ishall.
Heller ikke andre periode blir noe målshow, men 16 minutter inn i perioden smeller Niklas Unger Nilsen (assistert av Marius Nielsen og Joona Partanen) inn periodens eneste mål, og Nidaros leder 2-0 til pause. Inge Stokvik (assistert av Emil Sæteraas og Tapani Nikkilä) setter inn tredje periodes eneste mål i overtall, og Nidaros kryper enda litt nærmere en kvalikplass til neste sesongs GET-liga med en ny trepoenger.

Fredrik Linge ble kampens første målscorer med målet som gjorde at publikum endelig kunne kaste bamser på isen – Det var veldig moro, men det var kanskje ikke helt fortjent at det ble meg og det var et ganske dårlig mål, sier han etter kampen. Linge var likevel fornøyd med å kunne bidra, selv om søndagens kamp ikke ble like målrik som lørdagens var det viktigste å få med seg alle poengene. – Vi slipper oss nok litt ned til dagens kamp, i gårsdagens kamp gikk alt inn, men i dag har vi litt mer stang ut, sier han om resultatforskjellen og legger til at laget må løfte seg før de neste kampene som er borte mot Ringerike om to uker.

Høye publikumstall
Nidaros økte nok en gang ledelsen sin i 1. divisjon i helgen, nå er de hele 11 poeng ned til Ringerike som ligger på andre plass. Bak der følger Hasle/Løren og Comet (med en kamp mindre spilt), 13 og 14 poeng bak.
Men det er ikke bare den tabellen Nidaros leder,  også på antall tilskuere topper trønderne tabellen, søndag var hele 1103 tilskuere på plass i hallen, og det synes også gutta er ekstra morsomt. – Det er helt fantastisk, det er veldig gøy å spille for så mange mennesker, sier Linge som takker alle som er på plass og støtter laget på kampene de spiller.