07012017IMG_8625.CR2_EOS_7D

Etter kampene: Nidaros – Hasle-Løren

Nidaros avsluttet seriesesongen med full pott, med seg fikk de seks poeng og en god dose selvtillit. Nå er trønderne klare for å kjempe videre mot sterkere motstand i GET-kvaliken som starter på søndag.

Første sesong i 1. divisjon for Nidaros endte med imponerende 25 seiere etter fulltid, i tillegg ble fire av fem kamper vunnet etter forlengelse eller straffer mens det kun ble seks tap i løpet av de 36 seriekampene.
Nidaros havner til slutt hele åtte poeng foran Comet, elleve poeng foran Ringerike og 14 poeng foran helgens motstander, Hasle-Løren. Bergen, som av mange ble regnet som favoritt før seriestart havnet på femteplass, 20 poeng bak.

Den gode følelsen på plass
Joakim Erbe (assistert av Inge Stokvik og Vladimir Kutny) åpner målkontoen for hjemmelaget denne helgen etter fem minutter når Nidaros har overtall, det blir også det eneste målet i første periode.
Hasle-Løren utligner tidlig i andre periode og får også en straffe midtveis, den redder Nidaros-keeper Partanen og lagene går i garderoben på stillingen 1-1.
I tredje periode åpner Nidaros sterkt og scorer to kjappe mål, først ved Andreas Svedlund (assistert av Sigve Bråten og Tapani Nikkilä) før Vladimir Kutny (assistert av Joakim Erbe) setter inn 3-1. Hasle-Løren reduserer med tolv minutter igjen av kampen, men keeper Partanen stenger buret. Kampen ender 3-2 og Partanen blir kåret til banens beste.

– Med tanke på at vi ikke har noe å spille for leverer vi en OK kamp, vi slurver litt i egen sone og serverer dem sjansene de har, sier trener Jan Morten Dahl etter kampen. Han er likevel fornøyd med at laget vipper kampen til sin fordel, noe som har vært en styrke hele sesongen, og mener at god-følelsen er på plass før kvaliken. – Den gode følelsen har vi, denne helgen handler om å unngå skader før de viktige kvalik-kampene, sier han etter lørdagens kamp.

Avsluttet serien med målkalas
Allerede etter lørdagens kamper var det klart at Comet tok andreplassen bak Nidaros og sikret seg kvalik-spill, dermed fikk vi et oppgjør der ingen av lagene hadde noe å spille for i Leangen. Likevel starter Nidaros kampen med et pang. Allerede etter 39 sekunder går hjemmelaget opp i ledelsen ved Erlend Johnsen (assistert av Niklas Unger Nilsen og Sigve Bråten). Halse-Løren utligner etter kun fire minutter spilt, og det står 1-1. Så scorer Nidaros to kjappe mål, først kommer Olav Bertelsen (assistert av Markus Dahl og Niklas Unger Nilsen) gjennom og setter 2-1, før Vladimir Kutny (assistert av Daniel Hofstad og Kent Dahl) øker til 3-1 like etter. Hasle-Løren setter to mål og utligner til 3-3 før Fredrik Linge (assistert av Andreas Svedlund og Tapani Nikkilä) igjen sender hjemmelaget tilbake i ledelsen før pause.
Nidaros kjører på i andre periode og allerede etter tre minutter setter Joakim Hofstad (assistert av Marius Nielsen og Olav Bertelsen) inn 5-3, og bare minuttet senere legger Fredrik Linge (assistert av Tapani Nikkilä og Sigve Bråten) på til 6-3. Daniel Hofstad kan ikke være noe dårligere enn storebror, og på andre forsøk setter han inn dagens sjuende Nidarosmål (assistert av Andreas Svedlund og Fredrik Linge). og stillingen etter andre periode er 7-3.
Åtte minutter inn i tredje periode setter Fredrik Linge (assistert av Andreas Svedlund og Tapani Nikkilä) inn sitt tredje mål for dagen og øker ledelsen til 8-3. Hasle-Løren reduserer i overtall midtveis i perioden, men kun ett minutt senere er det Nidaros som har overtall, og Thomas Wiig (assistert av Inge Stokvik og Daniel Hofstad) bruker bare ti sekunder på å øke ledelsen til 9-4 når han smeller pucken i mål fra blå. Hasle-Løren reduserer en gang til før slutt, men det gjør ingenting – Nidaros vinner årets siste seriekamp 9-5.

Poengtoppen
Poengstatistikken for Nidaros endte med Inge Stokvik på topp med 49 poeng, fordelt på 28 mål og 21 assist, etterfulgt av Fredrik Rennie Linge med 48 poeng fordelt på 24 mål og 24 assist, og Andreas Svedlund med 45 poeng fordelt på 20 mål og 25 assist. Resten av lista finner du under fanen «Laget» her på hjemmesiden.

Allerede søndag er det klart for første kvalik-kamp når gutta reiser til Oslo for å møte MS, videre er det tre hjemmekamper før kvaliken avsluttes med Kongsvinger og Comet borte. Hjemmekampene spilles slik:

– 9. mars kl. 18:30 mot Kongsvinger
– 12. mars kl. 17:00 mot Comet Halden
– 16. mars kl. 18:30 mot Manglerud Star

Informasjon om billettsalg kommer i løpet av uken – følg med, kjøp billett og støtt trøndersk hockey på vei tilbake til eliten.