Før kampen: Manglerud Star – Nidaros

Søndag er det klart for første kvalikkamp når gutta drar til Oslo for å møte favorittene fra Manglerud. Det skal ikke stå på motivasjonen og trua for trønderlaget.

– Gutta har vært ordentlig på
Nidarostrener Jan Morten Dahl har en god følelse før kvaliken starter i Garasjen på søndag, og er imponert over det gutta har levert etter seriemestertittelen ble sikret. – Gutta har vært ordentlig på de siste ukene og blir bare bedre og bedre. Vi skulle vel vært på toppen nå, men hele gjengen tar fortsatt nye steg hele tida, sier han. Første motstander, Manglerud blir av mange sett på som favoritten blant de fire lagene som skal kjempe om de to plassene i neste sesongs GET-liga. Og stempelet som underdog er noe som passer Nidaros godt skal man tro Mortis. – Det passer oss perfekt å være underdog, vi har vært det hele sesongen selv om vi til slutt ble seriemestere, ingen har tippa oss høyt på tabellen og det var bare vi her inne som hadde trua på at vi kunne slå hvem som helst. Han legger til at Nidaros ikke kommer til å endre spillestil på grunn av sterkere motstand. – Vi legger ikke om spillet, men har jobbet med å tette igjen bak i egen sone og være mer nøye, for vi kommer til å straffes hardere for feil i kvaliken, sier han.

Motstander Manglerud har en sterk tropp som har levert en god sesong i GET-ligaen til tross for at det til slutt ble kvalikspill. Laget er en god blanding av unge gutter på vei opp, og litt mer rutinerte spillere. En av de mest kjente for oss trøndere er Steffen Ratejczak, trønderen meldte overgang til MS før 2014-15 sesongen og har gjort sakene sine bra. I årets GET-liga ble han stående med 45 kamper og 24 poeng.

– Vi må spille ekte trønderhockey
Og for en av våre spillere blir den første kampen litt ekstra spesiell, Markus Dahl kom til Nidaros fra nettopp MS for kun en måned siden. Han innrømmer at det blir spesielt å møte gamle lagkamerater i kvaliken. – Det blir spesielt, jeg var jo litt forberedt på det da jeg dro derfra. Det er nok ikke noen som trenger å tenne meg ekstra før den kampen, sier unggutten. Han har stor tro på at Nidaros kan hevde seg mot favorittene i første kamp ved å spille på sine styrker. – Vi må spille på størrelsen vår og med stort trykk. Det må spilles ordentlig trønderhockey, vi må gjøre dem litt frustrerte og samtidig spille vårt spill, sier Dahl.

– Jeg tror vi, sammen med Kongsvinger og Comet er tre ganske jevne lag, så det blir viktige kamper for oss. De tre hjemmekampene her i Leangen blir nok nøkkelen, sier han og kommer med en oppfordring til trønderpublikummet før første hjemmekamp torsdag. – Vi kan ordne en ordentlig heksegryte her sammen med publikum, da er det ikke enkelt å spille i Leangen. Også Mortis håper trønderpublikummet kjenner sin besøkelsestid i kvaliken. – Vi ønsker å slå den gamle publikumsrekorden vi har med Nidaros (1103 tilskuere i bamsekampen mot Furuset), vi håper vi kan fylle hallen med 1500-2000 tilskuere som heier på Nidaros, sier han.

 

Unggutten Jørgen Engstrøm trente fredag etter hjernerystelsen han pådro seg for en stund tilbake, avgjørelsen er fortsatt ikke tatt om han blir med til Oslo, søndag. Ellers stiller Nidaros med full tropp før kvalikspillet starter.

Har du ikke mulighet til å ta turen til Manglerudhallen kan du se kampen på TV2 Sumo, søndag 5. mars 17:00!

 

 

2017-08-01T17:11:53+00:00 mars 4th, 2017|

Utvalgte samarbeidspartnere