07012017095A3789.CR2_EOS_5D

Før kampen: Nidaros – Comet Halden

Etter torsdagens seier, tilskuerrekord og fantastiske atmosfære er det nok en gang klart for kvalikkamp i Leangen når vi tar imot årets 1. divisjonskollega Comet Halden til kamp.

– Trondheim er en hockey-by
I torsdagens kamp møtte Nidaros GET-laget Kongsvinger til kamp, og den ble som ventet tett og spennende. Bortelaget fra Hedmark tok ledelsen fem minutter inn i første periode, men drøyt ti minutter senere scoret Inge Stokvik (assistert av Juraj Kucirko) og utlignet til 1-1 som var stillingen etter første periode. I andre periode kom Kongsvinger ut med et smell og brukte kun 30 sekunder på å sette inn 1-2, men Andreas Svedlund (assistert av Tapani Nikkilä) sørget for balanse i resultatet til pause da han utlignet midtveis. Også i tredje periode var det bortelaget som kom best i gang og satte inn det første målet i perioden, Andreas Svedlund (assistert av Fredrik Linge og Olav Bertelsen) utnyttet et overtall med fem minutter igjen på klokka og utlignet. Kun minuttet etter avgjorde Joakim Erbe (assistert av Sigve Bråten og Juraj Kucirko) da han satte inn 4-3 målet for Nidaros.

Matchvinner Joakim Erbe er fornøyd med at Nidaros fikk med seg alle tre poengene fra første hjemmekamp, og trekker frem 1. divisjonssesongen som en faktor. – Vi har bygd opp en vinnerkultur denne sesongen, vi er vant med å vinne kamper og vært gode til å vippe kamper i vårt favør som vi gjør i dag, sier han etter kampen. En annen viktig faktor er publikummet, og Erbe mener trønderne viste seg fra sin beste side på torsdag. – Vi viser at Trondheim fortsatt er en hockey-by, så jeg håper folk møter opp på søndag og støtter oss også.
Nidarostrener Jan Morten Dahl mener også laget leverte en god kamp, til tross for litt svak start på periodene. – Det var en jevn match, og vi henger med hele veien, så klarer vi å vippe det til vår fordel til slutt. Vi startet både første- og andreperioden litt svakt og slipper inn litt unødvendige mål, sier Mortis etter kampen. Mens han legger til. – Jeg er stolt å være Nidarostrener, både det gutta leverer på isen og det publikum leverer er kjempebra.

Går for 2000 på tribunen
Nå venter Comet på søndag, et lag vi kjenner litt bedre etter fire møter tidligere i sesongen. Disse oppgjørene endte med tre seiere til Nidaros og en til Comet. Mortis tror ikke søndagens kamp blir lett av den grunn. – Jeg tror det blir en jevn match, så jeg håper vi er våken fra start og slipper å jage hele kampen, sier han og håper trønderpublikummet møter opp for å støtte gutta. – Søndag går vi for 2000 tilskuere.

Så la oss slå torsdagens tilskuerrekord på 1793 ved å fylle Leangen Ishall med over 2000 jublende trøndere for å støtte Nidaros-gutta til nok en kvalikseier! Vi er også så heldig at flere av våre trofaste supportere fra Østlandet tar turen opp for å støtte gutta. Det gamle «kjernen-feltet» vil bli deres tilholdssted under kamp og alle som ønsker å synge og skape litt ekstra liv i hallen er velkommen til å gjøre det sammen med Korsfarerne.

Kjøp billetter og støtt trøndersk hockey på vei tilbake til eliten!
Kampen spilles søndag 12. mars klokken 17:00.
Billetter kan kjøpes i billettluka fra 1,5 time før kampstart, eller på vår hjemmeside.

Enkeltpris på nett / i billettluka: 114,- / 130,-
Barn under 15 år har gratis inngang.

Billetter kan du kjøpe HER!
For alle som ikke har mulighet til å ta turen til Leangen kan du følge kampen på Livearena – HER!