veien_til_NHL_martinsen

Personlig opptur – nedtur for laget

Andreas Martinsen og San Antonio Rampage tok med seg ett poeng hjem fra Austin og møtet med Texas Stars i natt. Men det kunne vært mer.

For selv om det var hjemmelaget som hadde spillet mest i starten av kampen, var det gjestene fra San Antonio som var mest effektive. Etter tyve spilte minutter leder de 2-0 etter scoringer av Andrew Agozzino og Maxim Noreau. Martinsen var ikke på isen ved noen av scoringene, men bidro sterkt til utvisningen som sørget for overtall i forkant av 2-0.

SNUDDE I TREDJE
Etter at lagene satte inn ett mål hver i midtperioden, sto det meste om vertene i den tredje perioden. Igjen er Martinsen indirekte involvert i Rampage sitt mål, da han er mannen som blir hektet opp og sørger for at laget går inn i en 5 mot 3-periode når han setter fart inn i sonen og mot mål.

I den tredje perioden er det som nevnt Stars-show, anført av Brendan Ranford. I løpet av de første tolv minuttene av perioden var resultatet snudd, og Stars hadde en 4-3 ledelse. To mål av Ranford og ett av Radek Faksa gjorde snuoperasjonen komplett.

Så og si samtlige av de 5913 tilskuerne, med unntak av noen få i Rampage-drakt, var i godt humør gjennom hele perioden og gutta på isen tok med seg den energien. Heldigvis for Martinsen og Rampage klarte man å utligne drøye minuttet før slutt når Ben Street står foran mål og styrer inn utligningen.

DIREKTE INVOLVERT I AVGJØRELSEN
Etter å ha startet overtallsperioden med en spiller mer på isen uten å klare å skape de helt store mulighetene, kom Rampage litt bakpå. En høy klarering går inn i Rampage sin sone, etter at vår mann Martinsen kommer rett fra benken og prøver å stoppe pucken på vei mot eget mål, men er akkurat litt for lav til å nå den. Stars’ Devin Shore kommer dermed alene med keeper Calvin Pickard og setter inn avgjørelsen snaue to minutter ut i forlengelsen.

Rampage ender da med ett poeng fra serieåpningen mot statsrivalene.

DELVIS FORNØYD
På bussen på vei hjem til San Antonio sitter Andreas Martinsen og er «ok» fornøyd med egen innsats. Han føler han trenger litt mer tid til å få spillet til å sitte helt, men følte han fikk bidratt med sitt.

– Det er ikke så lett å komme inn i en ny liga og med nye lagkamerater bestandig. Det være seg enten det er i GET-ligaen eller i AHL. Jeg føler tross dette at jeg fikk bidratt med den fysikken jeg har som min styrke, samt at jeg kom til et par skuddmuligheter.

FINNER SEG TIL RETTE
Etter å ha fått beskjeden om at han skulle ned til San Antonio etter training camp med Avalanche, har han nå begynt å finne seg til rette i Texas. Han har kommet seg på pass i egen leilighet, fått strøm på plass, og ikke minst internett. Sistnevnte vesentlig for en nordmann bosatt i USA med familie hjemme.

– Det ble litt styr med en gang jeg kom ned hit med diverse ting som måtte fikses, men nå har det meste løst seg og jeg begynner å komme i orden.

KLIMAFORANDRING
NHL-klubben Colorado Avalanche holder til i Denver, Colorado. Der er det temperaturer som kan ligne på norske forhold. Kaldt på vinteren, og ikke veldig varmt på sommeren. I San Antonio derimot, er det helt andre tilstander. Texas er generelt kjent for varmt klima, og San Antonio er intet unntak. Martinsen liker det godt, selv om det trenger litt tilvenning.

– Det er en helt ålreit følelse å kunne ha på seg sandaler, shorts og t-skjorte uten å måtte sjekke værmelding eller temperatur først. Her er det 30 grader ute som regel. Men jeg trenger jo selvsagt å venne meg til dette også. I dag var skjorta til dressen min gjennomvåt etter å ha vært gjennom varmen. Det var på grensa til ubehagelig, men jeg skal jo ikke klage etter den sommeren jeg opplevde i Norge.

Neste kamp for Martinsen og Rampage er ikke før neste helg. Da går turen til Michigan og dobbeltmøte med AHL-laget til Detroit Red Wings, Grand Rapids Griffins. Kampene kommer tettere og tettere utover i sesongen, etter at man starter litt rolig.