veien_til_NHL_martinsen

Rampage fortsetter seiersrekken

Det var et oppgjør mellom de eneste to lagene som ikke hadde tapt etter 60 spilte minutter i AHL så langt denne sesongen, natt til lørdag norsk tid.

Motstander var Ontario Reign, som er AHL-klubben til Los Angeles Kings. Ontario holder hus rett øst for Los Angeles by, i California. Reign hadde før nattens kamp vunnet alle de fem kampene de har spilt denne sesongen, mens Rampage gikk inn i kampen med ett overtidstap og tre strake seire.

INGEN FARTSFEST
Det skulle også vise seg på isen at disse lagene er jevne. En noe kjedelig kamp for den nøytrale seer var jevn og tøff, men ikke særlig velspilt. Lagene tok og følte på hverandre gjennom store deler av kampen uten de helt store scoringsmulighetene. Og når mulighetene kom, var keeperne Calvin Pickard og Peter Budaj på plass for sine lag og stoppet pucken fra å gå inn i de fleste tilfeller.

Etter en målløs førsteperiode, scoret lagene hvert sitt mål i midtperioden, og i den tredje perioden fikk de også hvert sitt overtallmål. Rampage tok vare på muligheten de fikk i spill 5 mot 3, mens Reign trengte bare én spiller mer for å utligne drøye 3 minutter før slutt i perioden.

SEIERSREKKEN FORTSETTER
I spill 3 mot 3 i overtiden var det flere muligheter begge veier og man kan vel gjerne si det var flere muligheter i løpet av disse drøye fire minuttene, enn det var i hele kampen ellers. Rampage-kaptein Ben Street kom til to kjappe kontringsmuligheter på rappen mot slutten av OT, og etter å ha blitt stoppet mesterlig av Budaj på første forsøk, satte han det andre forsøket bak den tidligere Avalanche-keeperen.

Rampage fortsetter dermed sin rekke med kamper uten poengtap, etter at de tapte den første kampen for sesongen i overtid, og har nå vunnet de påfølgende fire kampene.

MINDRE ISTID FOR MARTINSEN
Før kampen fikk vi nordmenn en litt dårlig nyhet om at vår Andreas Martinsen var plassert nede i fjerderekka sammen med Bordeleau og Henley. Martinsen har ikke spilt dårlig i de fire kampene laget hadde spilt før nattens kamp, men uten produksjon offensivt blir det vanskelig å holde på plassen i de to øverste rekkene.

Igjen spiller Martinsen en solid kamp, og selv om han var på is ved det første baklengsmålet til Rampage, kan han ikke klandres for det. Rekkekameratene hadde hver sin mulighet til å klarere fra egen sone, uten hell, og hjemmelaget i California satte med dette et konstant trykk mot målet til Rampage. Til slutt fikk de betalt.

Etter dette ble det mindre istid for rekka til Andreas, før det tok seg noe opp igjen i den tredje perioden. De var blant annet svært nære å score når Martinsen fant sin rekkekamerat Henley inn foran mål og kun en meget god redning av Budaj i Reign-målet hindret vår mann å få sitt første målpoeng i AHL. Han fikk ikke noe istid i overtiden.

Martinsen selv mister ikke nattesøvnen over å bli satt i fjerderekka, men han ble overrasket når han fikk beskjeden.

– Jeg synes det har gått godt for meg i de første kampene, men jeg har jo ikke produsert noen poeng så det kan jo være en grunn til at de velger andre i de øverste rekkene. Mangelen på poeng er ikke noe jeg bekymrer meg for enn så lenge, da det er over 70 kamper igjen enda og det kommer til å løsne etterhvert.

«TIDLIG» KAMP LØRDAG
Neste kamp er allerede lørdag kveld, norsk tid. For en sjelden gangs skyld trenger man ikke være natteravn for å kunne få med seg kampen, da puckdrop er klokken 23:00, norsk tid. Igjen er det Ontario Reign som står på motstatt banehalvdel. Så får vi se om det ender i nok en overtidskamp, som gjør at begge lagene fortsatt er de eneste som har tatt poeng i alle kamper de har spilt denne sesongen.