Nidaros vs Grüner

vs

Oppsummering

Det ble en nervøs stemning i Leangen søndag ettermiddag, men til syvende og sist endte det godt for hjemmefansen. (Foto: Elisabeth Almhjell)

Selv om det var gjestene som tok føringen først ved «Nidaros-dødaren» Jere Rajala. Finnen har hatt et historisk godt tak på Nidaros i kamper både for Grüner og Furuset, og fortsatte trenden snaue åtte minutter ut i den første perioden. Dette gjorde derimot at hjemmelaget virkelig våknet, og et massivt trykk ble rettet mot Grüner-målet. Elleve minutter ut i perioden ble et lekkert samspill mellom Dag-Morten Wehn og Daniel Vestavik Hofstad omsatt i scoring og lagene var like langt. Samme duo med reverserte roller sørget også for ledelse til hjemmelaget bare minuttet senere. Før periodeslutt økte også Markus Svendsen Dahl til 3-1 for Nidaros da pucken la seg på køllebladet hans i en overtallsituasjon snaue minuttet før slutt.

Festhockeyen hjemmelaget serverte i deler av den første perioden fortsatte i starten av den andre, og tidlig ble nok en overtallsituasjon avsluttet med scoring. Sigve Bråten finner Sander Valde med en nydelig skuddpasning som sistnevnte styrer inn bak Danielsen i Grüner-målet, og ledelsen er dermed økt til 4-1. Etter dette skjer det noe med Nidaros. Plutselig blir laget passive, og gjestene fra hovedstaden tar over iniativet i kampen. Tre kjappe scoringer sørger også for at lagene er like langt igjen midtveis i perioden. Et lite øyeblikks magi av Andreas Svedlund som driller seg gjennom Grüner-forsvaret før han setter pucken i krysset sørger derimot for at hjemmelaget fortsatt leder når lagene går til andre pause.

Dag-Morten Wehn hadde en meget god kamp for Nidaros søndag. Foto: Elisabeth Almhjell

I tredje periode kommer hjemmelaget litt bakpå, og nok et godt trykk fra gjestene sørger for utligning i overtall midtveis snaue ni minutter ut i perioden. Dette var også kampens femte mål i overtall for begge lagene. Perioden renner så ut uten flere mål, og kampen går med det til overtid. Her blir det heller ingen scoringer slik at kampen må avgjøres på straffeslag. Scoringer av Dag-Morten Wehn og Andreas Svedlund gjør at Herman Sagfossens scoring ikke holder for gjestene og hjemmelaget tar dermed med seg to poeng fra kampen.

Etter kampen var det vekslende følelser for trener Ilya Dubkov etter helgens kamper.

«Jeg føler kampene lørdag og søndag er rimelig like, bare at vi ikke klarte å score på lørdag. Det var også en kamp som vi fort kunne vunnet med litt mer effektivitet. Dagens kamp føler jeg vi fortjener å vinne ved fulltid, men vi blir litt passive etter at vi går opp til 4-1. Vi må nok jobbe mer med å holde fokus uavhengig av resultat i kampene, men det skal vi også klare.»

På slutten av søndagens kamp pådro Sander Valde seg en personlig straff for usportslig oppførsel etter at han reagerte på at kaptein Erlend Engh Johnsen fikk en, etter hans mening, strengt idømt slashingutvisning i kamp om pucken. Valde selv legger seg flat etter kampen og beklager utbruddet.

«Jeg følte det var kamp om pucken og at Erlend treffer leggskinnet til keeper når han prøver å treffe pucken, men jeg skal ikke overreagere på den måten. Det er dumt av meg og skal absolutt ikke skje igjen.» sier en angrende Valde til nidaroshockey.no

Det endte dermed med de to første poengene for Nidaros denne sesongen, og de kommer godt med når turen går til Kongsvinger neste helg for et dobbeltmøte med fjorårets GET-deltagere.