Det har vært mye snakk om trønderske hockeylegender i sommer. Det er en glede for oss å annonsere at en levende (spillende) legende er med videre!

Med over to hundre og femti kamper i norsk eliteserie, og med syttifire kamper for Nidaros Hockey er han på fjerdeplass på adelskalenderen i klubben. ‘Tænksn fra Tiller’ – Thomas Wiig har signert ny kontrakt med Nidaros Hockey, og ser frem til å hjelpe til med å bidra til at trøndersk hockey kommer opp i eliten igjen.

Før fjorårets sesong la han skøytene på hylla for godt. Igjen. Men suget etter ishockey ble for stort og etter en liten periode med Astor i andredivisjon kom spørsmålet fra Nidaros om han ønsket å være med å bidra i et skadeskutt lag.

«Da jeg fikk spørsmål i desember om å bidra på grunn av skader var valget enkelt. Det var bare å hive seg i hardtrening og kjøre på. Jeg ønsker mer enn noe at trøndersk hockey skal opp til eliten igjen, og det er hardt for meg å sitte på sidelinja å se på, og da spesielt i den perioden laget slet litt resultatmessig. Vi er utrolig nære opprykket, og jeg føler selv det er bare et tidsspørmål før vi klarer det. Det har jeg helt klart lyst til å være med på.», sier Thomas Wiig til nidaroshockey.no, helt tydelig klar for ny sesong.

Thomas Wiig er en tøffing på isen, men hans sosiale tilskudd i laget er undervurdert. Foto: Nobra Foto

GOD PÅ DET SOSIALE
Thomas Wiig er en hardhaus. Thomas Wiig er en tøffing. Det er ikke uten grunn at han har kallenavnet ‘Tænksn fra Tiller’. Men en noe undervurdert del av det han bringer på laget, er det sosiale.

«Jeg skal gi maks innsats og gå foran både på trening og i kamp, og kan bidra med både rutine og trygghet i laget. Ettersom det mangler litt på smidigheten med årene er det viktig å spille smart, og bruke det jeg er god på. Får jeg satt et par pinner fra blå er jo det gøy også selvsagt. Så lenge jeg har flere mål enn Lyngstad (Emil Mathias Lyngstad Sæteraas red.anm.) så er jeg fornøyd!»

Og før undertegnede rekker å si noe mer så skyter Thomas også inn «Ja, nævnt æ at æ e vældi go’ på d sosiale? Uten å gå inn på nærmer detalja selvsagt.»

LES OGSÅ: Nidaros Camp – Sommer 2018

Sist sesong spilte flere av veteranene kun et utvalg av kamper. Noen spilte kun hjemmekamper, mens andre hadde arbeid og familie de måtte prioritere slik at de ikke kunne delta på alle kampene. Thomas forsikrer oss om at han er med 100%.

«Så lenge kroppen og helsa holder er jeg alltid med 100%. Her er det ikke snakk om å være med halvveis. Alt eller ingenting. Jeg er heller ikke noen posisjon som sier at jeg kan komme og gå som jeg vil.

– EN VELDIG BEHAGELIG MANN
Han har spilte mange kamper på samme is som Ilya Dubkov, og er sikker på at han kan bidra positivt fra trenerbenken kommende sesong.

«Ilya er veldig rolig og behagelig mann. Han kan spøke og le når situasjonen tillater det, men når det er alvor er det virkelig alvor også. Jeg har jo spilt en god del sammen med han opp gjennom årene, og jeg er sikker på at all den kunnskapen han har lagt til seg gjennom en lang karriere kan komme veldig godt med i et ungt Nidaros-lag.»

Vanligvis avrunder vi disse artiklene med å legge ut linker til spillerens kontoer på sosiale medier, men der er ikke Thomas Wiig å finne. «Æ e sosial nok ellers æ»

Men, statistikken hans kan du finne på Eliteprospects

Vi gleder oss til å se ‘tænksn’ levere susende taklinger i Leangen nok en sesong!

PS! Har du husket å registrere deg som frivillig for kommende sesong? (Gjelder både nye og gamle frivillige)