daniel_hofstad_nobrafoto

Avsluttet helgen med overlegen seier

Etter å ha slitt for seieren lørdag ble det grei skuring for Daniel Vestavik Hofstad og resten av laget søndag. (Arkivfoto: Nobra Foto)

Lørdag måtte det straffeslag til for at Nidaros skulle ta seieren mot Tønsberg Vikings i Leangen Arena, men søndag var det aldri noen tvil om hvor poengene skulle gå. Hjemmelaget ga seg ikke før det sto 8-2 på resultattavla, og da hadde duoen Andreas Svedlund og Daniel Vestavik Hofstad stått for fire poeng hver. I tillegg fikk Isac Eriksson en drømmedebut i mål da han fikk sin første start for sesongen.

Etter at Joakim Vestavik Hofstad fikk seg en trøkk i lørdagens kamp, og veteranen Thomas Wiig måtte kaste inn håndkleet under oppvarmingen var det en spent gjeng som kom på isen til søndagens oppgjør. Nervene forsvant derimot tidlig, og selv om det tok nesten femten minutter før kveldens første mål satt bak Tønsbergs målvakt var det stort sett spill mot ett mål fra start til slutt.

De tre første målene ble servert fra trioen Hofstad, Svedlund og Sivert Lehn Wannebo, hvor førstnevnte sto for de to første målene i den første perioden, og Svedlund satte den tredje tidlig i den andre perioden. Tønsberg fikk et ørlite håp med en kjapp redusering rett etterpå, men Sander Valde og Eetu Moberg sørget for en solid ledelse inn i den tredje perioden etter at de begge satte hvert sitt første mål for sesongen. To andre som fikk sitt første mål for sesongen var Tommy Hansen og Tord Brekke Fagerli som sammen med Valde gjorde hvert sitt mål i den tredje perioden. Tønsberg fikk dog en redusering til i overtall midtveis i perioden, men med sluttresultatet 8-2 var det aldri noe tvil hvor seieren skulle havne.

Med fem poeng av seks mulige denne helgen fester Nidaros et grep på andreplassen i serien, kun bak storfavorittene Ringerike Panthers som forventes å cruise gjennom årets sesong. Etter søndagens oppgjør var det en meget glad og fornøyd keeper debutant som tok en prat med nidaroshockey.no.

Isac Eriksson fikk med seg en seier i sin debut for Nidaros. Arkivfoto: Nobra Foto

«Det var utrolig godt å komme i gang, og ikke minst med en seier! Jeg skulle gjerne fått en ny sjanse på det første målet til Tønsberg, men det viktigste er uansett at det står en W i kolonnen fra denne kampen. Det er seire vi jakter, og det er utrolig moro å kunne bidra til akkurat dette. Det er jo alltid mest morsomt å spille så å få denne kampen nå og vise at jeg kan gjør veldig godt. Så får vi se hva fremtiden bringer. Jeg skal kjempe for plassen i alle fall.», sier en meget glad svenske før han tar turen opp i fojaéen hvor foreldrene som er på besøk venter.

Nå venter nok en uke med trening før Gjøvik kommer tilbake for å spille den siste kampen lagene mellom i Trondheim for denne gang. Lørdag 5. oktober klokken 15:00 skal vi revansjere det sure tapet i søndagskampen sist, og befeste vår posisjon i toppen. Billetter til dette oppgjøret fås kjøpt via våre billettsider. Det er alltid billigst å handle på nett!

Statistikk fra lørdagens oppgjør finner du her.
Statistikk fra søndagens oppgjør finner du her.