linge

Etter kampene: Bergen – Nidaros

Før helgens kamper sa trener Jan Morten Dahl at Nidaros hadde muligheter til å få med seg alle seks poengene hjem fra Bergen hvis gutta spilte opp mot sitt beste – og det gjorde de.

– Ser ut som et seniorlag som møter et juniorlag
Lørdagens kamp startet spillemessig jevn, men Vladimir Kutny (assister av Inge Stokvik og Juraj Kucirko) scoret første periodes eneste mål, og Nidaros gikk til pause med ledelsen 1-0.
Andre periode ble mer målrik, etter halvspilt periode scorer Fredrik Linge (assistert av Jørgen Engstrøm og Tapani Nikkilä) et omdiskutert mål og øker til 2-0, og bare sekunder senere øker Thomas Wiig (assistert av Vladimir Kutny og Joona Partanen) til 3-0. 4-0 kom etter fin scoring av Vladimir Kutny (assistert av Inge Stokvik og Juraj Kucirko), før Inge Stokvik (assistert av Vladimir Kutny og Thomas Wiig) satte inn periodens fjerde mål på kun seks minutter og Nidaros gikk til pause på stillingen 5-0 etter andre periode.
I tredje periode satte unggutten Jørgen Engstrøm (assistert av Joakim Hofstad) inn 6-0, som ble resultatet i helgas første kamp.

Det resultatet gjorde trener Jan Morten Dahl veldig fornøyd. – Vi gjør en meget god kamp, vi var litt rusten i starten men når vi kommer i gang er det som å se et seniorlag møte et juniorlag på banen. Han mener at både keeper Partanan og backene gjorde sin beste kamp for året samtidig som alle tre rekkene fortsetter å produsere mål og målsjanser. – Vi skal fortsette der vi slapp i morgendagens kamp, vi skal dominere og bruke fart og fysikk for å gjenskape dette, sa Dahl etter lørdagens kamp.

Vi er et mye bedre lag nå
Og Nidaros gikk ut fra start og fortsatte den gode jobben som Dahl ønsket også på søndag. Sju minutter inn i første periode satte Andreas Svedlund (assistert av Tapani Nikkilä og Fredrik Linge) inn 1-0 til Nidaros. Kun minutter senere doblet Kent Dahl (assistert av Vladimir Kutny og Thomas Wiig) ledelsen i overtall, før Fredrik Linge (assistert av Andreas Svedlund og Olav Bertelsen) satte inn 3-0 med seks minutter igjen av første periode.
Ti minutter inn i andre periode satt Inge Stokvik (assistert av Juraj Kucirko og Thomas Wiig) inn 4-0 og Nidaros fortsatte det gode spillet.
Så får Bergen redusere to ganger, først i overtall så igjen noen minutter senere, men Nidaros går likevel til pause med 4-2 ledelse etter andre periode.
Halvveis inn i tredjeperiode setter Marius Nielsen (assistert av Kent Dahl og Arnt Gullikstad) inn 5-2, før Andreas Svedlund (assistert av Tapani Nikkilä og Fredrik Linge) øker til 6-2.
Så får Vladimir Kutny staffe og satt den inn med to minutter igjen på klokka, og fastsatte dermed resultatet til 7-2 og gutta kunne feire en ny stor-seier over en av forhåndsfavorittene i 1. divisjon.

– Det var en morsom helg, vi har fått dreisen på spillet nå: alle rekkene scorer og vi holder tett bakover. Vi møter Bergen som var meldt som en av forhåndsfavorittene så det er litt ekstra morsomt å vinne her, sier Nidaros spiller Joakim Erbe. Han trekker frem at det har skjedd store ting med laget siden møtene med Bergen, hjemme i oktober. – Det var jo kamp tre og fire for oss etter to år i 2. divisjon, vi har trent godt og lært av å spillere kamper så vi er et mye bedre lag nå, sier han.

Velfortjent juleferie
Nå tar gutta en velfortjent juleferie på toppen av tabellen, med 52 poeng på 22 kamper har sesongen gått over all forventning så langt.
Bak Nidaros følger Ringerike med 44 poeng, Comet med 41 poeng før det er veldig jevnt om de neste plassene. – Det føles veldig fortjent at vi ligger på topp så langt, men det er mye hardt arbeid igjen før sesongen er ferdig. Samtidig som vi har igjen flere tøffe kamper har vi en stor jobb foran oss med tanke på sponsorer og sånt, sier Erbe etter søndagens kamp i Bergen. Nå skal det trenes godt, spises god julemat og lades opp til nytt år med nye, tøffe kamper.
Neste kamp for Nidaros er 7. januar hjemme i Leangen, da er det Narvik som kommer på besøk.