ringerike

Etter kampene: Ringerike – Nidaros

Nidarosgutta tok med seg både tre poeng og seriemester-tittelen hjem fra Hønefoss etter seriespillets to siste bortekamper denne helga.

Seier og seriemester
Nidaros trengte bare en seier for å bli seriemester i årets 1. divisjon, i helgen møtte de en av utfordrerne, Ringerike, på bortebane.
Seks minutter inn i første periode av lørdagens kamp sender Thomas Wiig (assistert av Inge Stokvik og Juraj Kucirko) Nidaros opp i ledelsen 1-0 i overtall. Minuttet før perioden er over øker Niklas Unger Nilsen ledelsen til 2-0. Andre periode ser ut til å ende målløs, men to sekunder før periodeslutt setter Fredrik Linge (Assistert av Tapani Nikkilä og Andreas Svedlund) inn 3-0 i et nytt overtall. Også tredje periode ser ut til å ende målløs, men da Ringerike tar ut keeper på slutten av kampen utnytter Joakim Erbe det, og setter pucken i åpent mål. Kampen ender med 4-0 seier til Nidaros som dermed kan feire seriemester-tittelen.

Spennende avslutning
Søndagens kamp startet litt tyngre. Halvveis inn i første periode tok hjemmelaget Ringerike ledelsen 1-0, og tidlig i andre periode øker de til 2-0.  Midtveis i tredjeperioden reduserer Nidaros til 2-1 etter et mål av Tapani Nikkilä (assistert av Andreas Svedlund og Fredrik Linge), men få sekunder senere slår Ringerike tilbake og øker ledelsen igjen. Med  underkant av tre minutter igjen på klokka reduserer Nidaros nok en gang, Olav Bertelsen (assistert av Tapani Nikkilä og Andreas Svedlund) setter inn 3-2 og backen scorer dermed sitt første mål for Nidaros. Bortelaget tar ut keeper i håp om en utligning i sluttsekundene, men Ringerike utnytter dette og setter inn 4-2 i åpent mål sekunder før slutt.

I helga vant gutta serien allerede tre runder før slutt, men det betyr ikke at de kan slappe av og trene mindre av den grunn. Allerede til helga venter to spennende kamper mot Hasle/Løren som fortsatt har mulighet til å kapre andreplassen bak Nidaros på tabellen. Disse kampene blir god oppladning til GET-liga kvaliken som starter i mars.

Kampene mot Hasle/Løren spilles lørdag 25. februar klokken 15:00 og søndag 26. februar klokken 16:00 – mer informasjon kommer.