inge kongsvinger

Før kampen: Kongsvinger – Nidaros

Søndag tar gutta turen til Kongshallen for å kjempe om andreplassen i kvaliken, Nidaros har fortsatt alt i egne hender med to kamper igjen av sesongen.

– Alle gjør en god kamp
I torsdagens kamp tar MS  ledelsen tidlig i første periode, og den holde de lenge. Selv om Nidaros kjører og er det beste langet i store deler av kampen, og hadde fortjent et mål eller to står det 1-0 til bortelaget også etter andre periode. I tredje periode fortsatte Nidaros det høye presset, men det var Manglerud som første satte pucken i mål. Inge Stokvik reduserte så til 2-1 med to minutter igjen på klokka. Da tar Nidaros ut keeper, men det er MS som utnytter det best og scorer på nytt. Med 30 sekunder igjen av kampen reduserer Joakim Erbe (assistert av Markus Noteng) til 2-3, men dessverre ble det bare nesten for Nidaros også denne kampen.

Likevel var gutta fornøyd med kampen de leverer. – Jeg er imponert over det vi leverer, vi kriger bra og er litt uheldige med målene vi får imot, sier Markus Noteng som ble kåret til Nidaros beste spiller etter kampen, torsdag. Noteng delte ut noen smeller i kampen, og spilte en meget god kamp.  – Jeg gjør mitt beste og hjelper gutta, det var derfor jeg valgte å komme tilbake også. Jeg synes alle gjør en veldig god kamp så det er synd det ikke gikk vår vei i dag, sier backen. Også trener Jan Morten Dahl var fornøyd etter torsdagens kamp. – Vi leverer vår beste kamp i kvaliken, vi skal ta med oss at alle leverte og jobbet knallhardt hele kampen, sier han. Nå ser gutta frem til bortekampen mot Kongsvinger, og det skal ikke stå på troa før kampen. – Det er bare å kjøre på. Vi tar dem, vi har slått dem før, sier Noteng.

Fortsatt helt åpent
Det er kun halvannen uke siden lagene møttes sist, da var det Nidaros som trakk det lengste strået etter en god kamp. Nå skal gutta ned for å gjenskape det gode resultatet.
Etter torsdagens kamp er Manglerud første lag som er klar for GET-ligaspill neste sesong, bak dem er det fortsatt helt åpent. Helgens motstander Kongsvinger ligger nå på andreplassen med 6 poeng, Nidaros har 4, mens Comet har tatt 2 poeng i kvaliken.
Nidaros har fortsatt Juraj Kucirko ute med en skade, resten av troppen er spillerklar. Trener Mortis mener fortsatt at Nidaros har alt og vinne, og at Kongsvinger har presset på seg idag. – Jeg tror de har mer press på seg enn oss, det er fortsatt ingen krise om vi ikke klarer det. Vi kan faktisk klare det med seier, bare i dag, hvis MS slår dem hjemme i siste kamp. Med tanke på at vi ikke spilte opp mot vårt beste i forrige kamp da vi slo dem, så har vi et overtak da vi har mer å gå på, sier han.

Poengtoppen
Hos hjemmelaget Kongsvinger har Daniel Trnavsky tatt 7 poeng i kvaliken, mens Kim Lennhammer og Alex Vyhonsky har begge 6 poeng. Hos Nidaros har Inge Stokvik 5 poeng så langt, Juraj Kucirko har 4 poeng mens både Fredrik Linge, Joakim Erbe og Tapani Nikkilä har tatt 3 poeng.

Har du ikke mulighet til å ta turen til Kongsvinger kan du se kampen på TV2 Sumo, søndag 19. mars 17:00! Du kan også følge Nidaros Hockey på sosiale medier for oppdateringer.