07012017095A3796.CR2_EOS_5D

Før kampen: Nidaros – Kongsvinger

Endelig er det tid for første hjemmekamp i kvaliken når vi tar imot Kongsvinger Knights i Leangen Ishall. Etter søndagens bortetap er gutta klare for revansje.

Fornøyd tross tap
I søndagens kamp åpnet Manglerud Star med 1-0 i overtall i første periode, de økte så til 2-0 tre minutter inn i andre periode før Inge Stokvik (assistert av Vladimir Kutny og Juraj Kucirko) reduserte til 2-1 kun ett minutt senere. Halvveis inn i perioden scoret hjemmelaget to kjappe mål og ledet 4-1 etter endt periode.
Mange trodde kampen var avgjort, men seks minutter inn i tredje periode satte Olav Bertelsen pucken i åpent mål, etter en nydelig pasning fra Tapani Nikkilä og Fredrik Linge i overtall. Inge Stokvik (assistert av Emil Sæteraas og Tapani Nikkilä) reduserte til 4-3 i overtall halvveis i tredjeperioden og vi fikk en nervepirrende slutt på kampen. Nidaros trykket på og tok ut keeper, det utnyttet MS som satte inn 5-3, som ble resultatet i Garasjen.

– Viktig å få en god start
Trener Jan Morten Dahl er likevel fornøyd med det gutta leverer, søndag. I torsdagens kamp blir det viktig å unngå utvisninger og spill i undertall for hjemmelaget Nidaros når Kongsvinger kommer på besøk til Leangen. – Vi tar med oss tempoet vi hadde, i tillegg scoret vi to mål i overtall og vant tredjeperiode 2-1, sier Mortis. Også Marius Nielsen syntes det var godt å komme igang med kvaliken. – Det var godt å få komme i gang med sluttspillhockeyen, kamper som betyr mye og det å spille mot bedre motstand enn vi har gjort tidligere i sesongen, sier han. Også han mener det er mye positiv å ta med seg fra søndagens kamp. – Vi tar med oss tempoet vi hadde i MS kampen, og hvordan vi løser tredjeperioden med mye fart og godt pasningspill.

Backen, som selv spilte i Kongsvinger i 2014/15 sesongen tror kampbilde i torsdagens kamp kommer til å bli noe helt annet enn på søndag. – Jeg tror lagene kommer til å ta og føle på hverandre i starten, så det blir viktig å få en god start. Kongsvinger har samme trener som da jeg spilte der og jeg vet han setter stor pris på det defensive spillet, sier Nielsen. Mortis er enig i at kampbilde blir annerledes. – Jeg tror vi kommer til å ha mer puck i denne kampen, og vi kommer til å spille med et høyere press fordi backene deres er svake, sier han. Nidaros-treneren mener disiplin og tålmodighet er stikkord for å få med seg alle tre poengene fra første hjemmekamp.

Favorittene innfridde
I sin første kamp møtte Kongsvinger 1. divisjonslaget Comet Halden på bortebane. Bortelaget hadde stor ledelse i en lengre periode av kampen, men det ble likevel en spennende slutt og stillingen ble 6-5 i favør GET-laget fra Hedmark.
Kongsvinger er sammen med MS de to største favorittene i kvaliken, og ligger for øyeblikket øverst etter hver sin seier på søndag. De hadde seks ulike målscorere i forrige kamp, men Nidaros er klare for å stoppe dem, med trønder-publikummet i ryggen. – Ingen lag i Norge liker å komme opp til Trondheim, da vet de at det kommer til å gjøre vondt. Vi synes alltid det er morsomt med mange tilskuere i Leangen, det gir guttene det lille ekstra for å yte alt i hver duell, sier Mortis. Nielsen skryter også av støtten de fikk fra tribunen på bortebane, søndag og håper trønderne stiller opp på hjemmekampene også. – Det er utrolig morsomt å spille når man hører Korsfarerne rope og heie fra tribunen, det gir oss spillere lyst til å gi det lille ekstra på banen. Vi håper folk tar turen til Leangen for å se Trønderhockeyen ta store steg mot GET-ligaen, det fortjener det trøndersk publikummet også.

Kjøp billetter og støtt trøndersk hockey på vei tilbake til eliten!
Kampen spilles torsdag 9. mars klokken 18:30.
Billetter kan kjøpes i billettluka fra 1,5 time før kampstart.

Enkeltpris på nett / i billettluka: 114,- / 130,-
Pakkepris på nett / i billettluka: 300,- / 350,-
Barn under 15 år har gratis inngang.

Billetter kan du kjøpe HER!

For alle som ikke har mulighet til å ta turen til Leangen kan du følge kampen på Livearena – HER!