Andreas Svedlund (27) har flest Nidaros-kamper av samtlige spillere. Nå skal han bygge videre på antallet.

Med 96 kamper for klubben, er Andreas Svedlund den spilleren som har klart mest kamper i klubbens historie. På disse kampene har han også samlet imponerende 122 poeng. Vi er med andre ord godt fornøyd med at han ønsker å være med videre på vårt prosjekt, og selv er han også strålende fornøyd med å få muligheten til å spille for Nidaros.

«Jeg elsker å spille hockey så det var ikke vanskelig å si ja til å ta nok en sesong i Nidaros. Denne spillergruppa er en herlig gjeng, og det gjør det verdt å være i hallen flere timer hver dag.», sier den smørblide svensken.

Foto: Nobra Foto

For det er akkurat det Andreas Svedlund er. Glad, positiv og alltid med et smil på lur. Han har også planen klar for den kommende sesongen.

«Jeg skal levere målpoeng. Det er jobben min. Så skal jeg selvsagt i tillegg bidra med hard jobbing og høy fart. Det skal ikke bli lett å spille mot meg i år heller.»

Som den foreløpig eneste ikke-nordmannen på laget kjenner han ikke trøndersk hockeyhistorie like godt som de andre gutta, men han har fått med seg hva Ilya Dubkov betyr for byen.

«Fra hva jeg har hørt er han en aldri så liten legende her i byen. Jeg er hundre prosent sikker på at vi skal få lære masse av han. Dette blir bra!»

Til daglig er Svedlund maler, og har travle dager også nå utenfor sesong. Det meste av tiden går til enten jobb eller trening, slik at han kan forberede ny sesong så godt som mulig. Vi gleder oss til å se han tilbake på isen.

Selv om han er blid, er han ikke nødvendigvis så veldig sosial av seg. Eller, i alle fall ikke nok til å bruke sosiale medier så mye. Han har riktignok en Instagram-konto, og statistikken hans kan du derimot finne på hans Eliteprospects-side.

Velkommen med videre på laget, Andreas Svedlund!