Årets første treningskamp er unnagjort, og det endte med 5-3 seier over svenske Brunflo.

Lørdag ettermiddag ble årets første treningskamp spilt i Leangen Arena. Brunflo gjestet Trondheim med ønske om å gjenta bedriften fra 2015, da laget slo Nidaros 5-4 på hjemme i Sverige. Dagens Nidaros-lag ville det annerledes.

Det var riktignok gjestene som tok føringen først da de allerede etter snaue to minutter tok ledelsen ved Daniel Norrman, men kun halvminuttet senere var den «hjemvendte sønn» Sander Valde på plass og sørget for utligning. Valde selv sier til nidaroshockey.no etter kampen at det var godt å være tilbake igjen.

Sander Valde noterte seg for en scoring i returen. Foto: Elisabeth Almhjell

«Det er jo selvsagt litt vanskelig med første kamp for året da man er litt rusten, men jeg synes det gikk bra i dag. Vi har få, om noen, på laget som kan gjøre alt alene og utgjøre forskjellen så det er viktig at alle jobber sammen som et lag, og det føler jeg vi gjorde i dag.»

Før perioden var over tok gjestene igjen føringen med scoring fra Niklas Lindqvist, men i den andre perioden tok hjemmelaget over. Med to scoringer av henholdsvis Sivert Lehn Wannebo og Niklas Unger Nilsen kunne Nidaros gå til periodepause med 3-2 ledelse.

I den tredje perioden sørget Markus Svendsen Dahl for å øke ledelsen til 4-2, før Unger Nilsen igjen satte pucken bak Brunflo-keeper Lucas Hellström. Litt spenning ble det derimot mot slutten av kampen da Anton Klint satte inn redusering til 5-3 fem minutter før slutt, men hjemmelaget holdt unna og tok en velfortjent seier til slutt.

Trener Ilya Dubkov var fornøyd med første kamp, selv om ikke alt gikk etter planen.

«Gutta viser både god innsats og en god moral i dagens kamp. Jeg synes også at vi viste prov på godt tempo, selv om dette var årets første kamp. Så må jeg også få trekke frem Peter Strøm i mål som sto en meget god kamp. Han hadde et par redninger som var av meget høy klasse. Det er fortsatt mye å jobbe med, men vi er på god vei, og det er enda noen uker igjen til seriestart.»

Nytt foran denne sesongen er blant annet at dommere skal bli strengere på å slå ned på slashingutvisninger, altså slag mot hanskene. Dette ble tydelig i dagens kamp hvor hele ti utvisninger for nettopp slashing ble dømt. Dette har også vært gjennomgangsmelodien i de andre treningskampene i Norge denne sommeren, og det er å forvente at dette stabiliserer seg noe frem mot sesongstart. Både spillere og dommere trenger noe tilvenning. Trener Dubkov er usikker på hvor godt han liker de nye reglene.

«Det er litt vanskelig nå i starten spesielt. Både spillere og dommere vil nok tilvenne seg etter hvert, men enn så lenge kan det virke som litt bingo på hva som dømmes på og ikke. Vi kan ikke gjøre annet enn å tilpasse oss.»

Likte du dagens opplevelse? SIKRE DEG SESONGKORT TIL ÅRETS SESONG I DAG OG SPAR PENGER!

KAMPINFO:
Nidaros Hockey – Brunflo 5-3 (1-2, 2-0, 2-1)
Utvisninger: Nidaros: 7×2 min, 1x10min, Brunflo: 8×2 min
1. periode:
01:57 0-1: Daniel Norrman (Rasmus Bodin, Samuel Grande)
02:33 1-1: Sander Valde (Erlend Engh Johnsen, Niklas Unger Nilsen)
18:39 1-2: Niklas Lindqvist (Kristian Söder)
2. periode:
24:29 2-2: Sivert Lehn Wannebo
32:05 3-2: Niklas Unger Nilsen (Sivert Lehn Wannebo)
3. periode:
45:55 4-2: Markus Svendsen Dahl (Håvard Haugen Aune, Ole Christian Westad Larssen)
46:38 5-2: Niklas Unger Nilsen (Markus Svendsen Dahl, Sigve Bråten)
54:48 5-3: Anton Klint (Samuel Sjöö, Kristian Söder)