Etter en noe skuffende fjorårssesong hvor han kun fikk spilt 13 kamper, er Thomas Wiig motivert som aldri før foran ny sesong. (Foto: Elisabeth Almhjell)

Selv om kalenderen gjør han til lagets desidert mest rutinerte spiller denne sesongen stopper ikke det «Tanksen fra Tiller» fra å ta nok en sesong i Nidaros-drakta. Denne sesongen er han også svært revansjelysten etter at fjorårets sesong ble mye ødelagt av skader.

«Var det ikke det ene så var det det andre. Det var frustrerende å ikke kunne spille alle kampene jeg ville sist sesong», sier en strålende opplagt Thomas Wiig til nidaroshockey.no

«Tanksen fra Tiller» er klar for ny sesong. Foto: NOBRA Foto

Man skulle tro de fleste spillere ga seg når man er nærmere 40 enn 30, og sesongen blir ødelagt av skader, men Thomas ville det annerledes. Delvis fordi andre rutinerte spillere som Dag-Morten Wehn, Inge Stokvik og Niklas Unger Nilsen valgte å legge skøytene på hylla.

«Jeg følte det kanskje ble litt mye å miste all rutinen i løpet én off-season, så da bestemte jeg meg for å prøve å se hvordan det gikk med sommertreningen, og om jeg kunne komme tilbake i god nok form.»

Og nå føles formen bedre?

«I år føle æ mæ rætt og slætt bra!», svarer han kontant.

Men det er ikke helt uten bekymringer den rutinerte ringreven går inn i årets sesong. I fjor var det nemlig i Brunflo at hele skademarerittet startet, og i helgen er det dags for retur hit. Han håper det skal gå fint, og at han får svarene han ønsker om at kroppen tåler en sesong til.

Har du husket å kjøpe sesongkort? Det er den eneste måten å sikre deg fast plass i hallen på!

Trener Ilya Dubkov poengterer viktigheten av å ha rutinen til Thomas i laget spesielt etter at flere av de andre har gitt seg.

«Thomas er en viktig brikke både i garderoben og på isen. Selv om han er den eldste på laget klarer han fremdeles å levere godt på isen, og den fysiske formen hans etter sommeren er bedre enn jeg har sett på lenge. Jeg håper vi kan få tilbake litt av «gode gamle Thomas» denne sesongen, og at han slipper unna skader.», sier treneren om sin veteran.

Gjennomsnittsalderen i laget er nemlig rundt 24 år, men uten Thomas på laget hadde tallet vært en del lavere. Det gjør godt for unggutta å ha han som et lite sikkerhetsnett også. Selv er han imponert over hvor gode «skjitongan» har blitt på kort tid. Spesielt Mathias Eilertsen Jonassen imponerer han.

«Jonassen har sett veldig bra ut på trening så langt, og han har virkelig tatt steg det siste året. Det er jo litt derfor jeg er med fortsatt også da, for å se spillere som han bare bli bedre og bedre.» avslutter han.

Spillerstatstikk på hans etterhvert lange karriere finner du på Eliteprospects