Laget har vært skadeplaget den senere tiden, og flere nøkkelspillere har måttet kaste inn håndkleet for en lengre periode. Nå får heldigvis stallen litt påfyll igjen.

Etter at det ble kjent at kaptein Erlend Engh Johnsen blir utilgjengelig resten av sesongen, og i tillegg at veteran Thomas Wiig og unggutten Ole Christian Westad Larssen blir ute til over nyåret har klubben prøvd å intensivere spillerjakten noe. Nå har sportslig leder Fredrik Linge endelig fått napp, og en ny spiller ikler seg Nidaros-drakten når laget entrer isen i Nordkraft Arena i Narvik lørdag.

Den 23 år gamle latvieren Alexei Dokutovich kommer til klubben etter å ha tilbragt fjorårets sesong i Haugesund hvor han gjorde 32 poeng på 24 kamper. Dokutovich er en humørfylt løper som gleder seg til å kjempe om poeng for Nidaros. Men hvordan vil han beskrive seg selv?

«Jeg vet ikke om det er så lett å beskrive meg egentlig jeg…» sier han med et stort smil om munnen.

Alexei Dokutovich kom til byen akkurat i tide til å få tatt profilbilde sammen med resten av laget. Foto: Nobra Foto

For smilet er nemlig alltid til stede hos 23-åringen. Enten det er på eller utenfor isen liker han å ha det gøy, og kan fort bli tolket som litt «gal» som han sier det selv. Noe av denne lekenheten liker han å ta med seg ut på isen også.

«Jeg er først og fremst en lagspiller som liker å gjøre medspillerne mine gode, men jeg er heller ikke fremmed for å være litt mer teknisk. Nå er det jo litt tidlig å si hva rollen min i laget blir da jeg ikke har vært her så lenge, men jeg ønsker uansett å bidra så godt jeg kan både på og utenfor isen.» sier han til nidaroshockey.no rett etter at han fått tatt profilbildet i sin nye drakt.

Som 16-åring gjorde Alexei 50 poeng på 25 kamper i den Latviske U18-serien, og har også fått kamper på det øverste nivået i Latvia som 20-åring. Skader gjorde dessverre at han ble satt litt tilbake, og brukte fjorårets sesong på å finne tilbake formen i Haugesund. Nå føler han at formen er mye nærmere tilbake der han var, og ser frem til å kjempe for Nidaros.

Men hvordan havnet han i Trondheim, av alle steder?

«Jeg har vært i byen en måneds tid nå også hadde jeg hatt kontakt med Ilya (Dubkov, red.anm) tidligere. Først og fremst stortrivdes jeg i byen her, men også de første dagene i klubben har vært helt suverene. Jeg gleder meg virkelig til å kunne bidra i dette laget.»

Å bidra skal han få lov til allerede lørdag ettermiddag. Da er gutta på plass i Narvik for å ta i mot seriefavoritten som holder til lengst nord av alle lagene i ligaen.

Du kan lese litt om statistikken hans på Eliteprospects. Du kan også følge han på Instagram.

Kampen starter klokken 16:00 på lørdag og sendes på LiveArena eller kan følges på tekst via Hockey.no.
Søndag droppes pucken klokken 13:00.