Hun er fra Australia, oppvokst i Indonesia og nå er Kim Sedgwick styremedlem i Nidaros Hockey. Ikke den vanligste veien å gå, men desto hyggeligere for oss.

Etter å ha vokst opp i jungelen i Vest-Papua i Indonesia, omgitt av amerikanere, flyttet Kim til Norge for to år siden av samme grunn som så mange andre: Kjærligheten. Nå lærer hun seg norsk på kveldskurs, hvor hun er klar på at hun aldri kommer til å lære seg norske preposisjoner helt, samtidig som hun har startet i ny jobb hos teknologiselskapet Arm Norway som Senior Operations Analyst.

Med ny jobb på dagtid og norskopplæring på kveldstid er det naturlig nok ikke så mye tid til fritid. Den tiden Kim får til overs tilbringes gjerne i de flotte norske fjellene sammen med sin kjære Alf. Turene går enten til fots, på offroad-sykkel eller en sjelden gang forsøker hun seg på langrennski. Ellers er hun veldig glad i å prøve ut ny mat, og vin, og tilbringer gjerne mye tid på kjøkkenet for å lage mat til familie og venner. Skulle det bli noe mer tid til overs tar de også gjerne turen utenlands for å oppleve nye land og kulturer.

Kim og Alf tar gjerne en tur i fjellet. Foto: Privat

Det var Kims erfaring fra driftsadministrasjon som ledet henne inn i en stilling hos Nidaros Hockey. Hennes hovedfokus har alltid vært å få et selskap til å driftes så effektivt som mulig med sterkt fokus på at de som er engasjerte gjør jobben de må gjøre. Dette gjør hun på flere måter både via prosedyrer og prosesser, og ved å finne en fin balanse mellom ressurser og egenskaper. I en klubb som Nidaros er hun klar på at det er viktig å fokusere på de viktige elementene som medlemmer, frivillige, spillere, samarbeidspartnere og spillerutvikling.

Selv om Kim er oppvokst sammen amerikanere har hun ingen erfaring fra ishockey tidligere. Det nærmeste hun kommer er at hun var innebandy-keeper i seks år, men ellers har det gått mest i fotball i tillegg til litt innskudd av andre idretter.

Men hva er Kims oppgave i Nidarosstyret?
«Min oppgave er å bidra til et godt operasjonelt grunnlag for klubben. Nidaros må drives som en bedrift for å vokse og bli bærekraftig. For at klubben skal yte best mulig for både medlemmer og samfunnet må vi være profesjonelle ned til den minste detalj. Styret er besatt av utrolige dyktige mennesker med gode egenskaper som vi må bruke til å gi frivillige, trenerstaben og hele laget de beste arbeidsvilkårene som gjør at de kan levere best på det de kan.»

Nå har det gått noen måneder siden det nye styret tok over, og Kim synes hun og kollegene har gjort en god jobb så langt, men at jobben langt fra er over.

«Jeg tror kanskje ikke noen av oss visste helt hva vi gikk til, og at vi fikk litt bakoversveis i starten. Det var mye jobb som måtte gjøres, og den jobben som Lars (Kleveland), Alexander (Hotic Kvernstad) og resten av partnerapparatet har gjort er helt fenomenal. Slik som klubben har klart å vende ting til det positive de siste månedene viser at interessen for ishockey i Trøndelag virkelig er tilstede, også i næringslivet. Det er fortsatt mye jobb som må gjøres, men nå har vi kontroll og en bedre oversikt over hva som må gjøres både nå og for fremtiden.»

– Vi trenger all hjelp vi kan få
De frivillige er en ekstremt viktig ressurs for Nidaros Hockey, og Kim er veldig klar på akkurat dette når hun snakker om fremtiden til klubben.

«Først og fremst ønsker jeg at det skal komme flere mennesker på kamp i Leangen den kommende sesongen. Det vil vise at vi gjør ting riktig. Å skape en flott opplevelse i ishallen er en viktig del for å få folk i hallen, og for å klare å gi denne gode opplevelsen er det viktig med alle de frivillige vi har. Vi har dessverre ikke ressursene til å ansette noen på heltid, noe som gir utfordringer med tanke på at alle er frivillige og har jobber utenom. Jeg kan ikke få påpekt nok hvor viktig alle de frivillige er, og jeg håper så mange som mulig ønsker å hjelpe til om de vet om noe de ønsker å bidra med. Vi er takknemlige for all type hjelp, både små og store oppgaver.»

MELD DEG PÅ SOM FRIVILLIG FOR KOMMENDE SESONG HER

Foruten dette er også Kim engasjert i at trønderhockeyen skal stå samlet.

«Det er ekstremt viktig, spesielt for spillerutvikling, at det er et godt samarbeid mellom klubbene i Trøndelag. Nå har vi rekordstor påmelding til sommerens hockeyskole, og det er helt fantastiske nyheter for utviklingen ettersom involveringen av barn i ung alder er kritisk for å bygge opp en bærekraftig organisasjon.»

De er heller ikke fremmed for å ta seg en tur utenlands. Foto: Privat

Viktig med åpenhet
Et annet viktig punkt for styret er at klubben skal være åpen og transparent. Kim ønsker at klubben alltid skal være tilgjengelig, og være mottakelige for forslag til endringer som kan komme til nytte for både klubben og medlemmene. Hun håper også at dette har kommet tydelig frem de første månedene av deres regime.

En annen viktig ting som Kim påpeker er at man må tenke langsiktig, og ikke bare leve i nuet.

«Vi må hele tiden tenke på klubben som en bedrift som sagt, og tenke på alle kostnader til enhver tid. Helt ned til bestilling av utstyr må planlegges nøye slik at man får mest igjen for det man legger inn i det. Alt må behandles med klare retninger og formål ut fra det strategiske rammeverket vi har satt for klubben.»

Til syvende og sist håper Kim at hele Trøndelag føler at de er en del av Nidaros-laget. I bunn og grunn er det akkurat det alt handler om.