Som megler og partner hos Meglerhuset Nylander i tillegg til et travelt familieliv er det ikke mye fritid for nestleder Alexander Hotic Kvernstad.

Hvor leder Lars Kleveland har mindre erfaring med ishockey, er Hotic Kvernstad langt mer kjent med sporten. Sammen med sin kjære Azra har han to sønner på snart åtte og fem år som begge spiller aktivt ishockey i Leangen Eagles, og dette har de gjort siden før de var tre år gamle. Dette har gjort han til en gjenganger i ishaller i en årrekke allerede. Nå skal han altså gjøre jobben som nestleder i Nidaros Hockey. Alexanders bror har også to sønner som spiller ishockey, og dette var grunnen til at han kom inn i miljøet. Med to barn og to onkelbarn som spiller hockey, skal man ikke se bort i fra at det blir en familierekke for Nidaros i fremtiden. Det er vi jo ikke helt ukjent med i trøndersk hockey.

Arian og André er begge aktive hockeyspillere for Leangen Eagles (Foto: Privat)

ERFARING ER IKKE ALT
Med tyve år som megler i sekken er Alexander en erfaren mann i sitt felt, men skal vi tro han selv er erfaring langt i fra alt.

«Man må være sulten og motivert. Min filosofi er at innsats er lik inntekt. Da tenker jeg mer på verdi enn penger. Det hjelper nemlig ikke å vite hva du skal gjøre, hvis du ikke gjør det. Da gir det ingen verdi. Det hjelper ikke å være en god ishockeyspiller, hvis du ikke har tenning når du går på isen. Innsats slår ofte ferdigheter.» sier han til nidaroshockey.no

Han passer også på å skyte inn litt om meglerjobben, som han trives særdeles godt i.

«Det er et spennende og krevende yrke. Spennende fordi du jobber med mennesker, og aldri helt vet hva som møter deg. Du kan forberede deg, men ikke på alt, og derfor blir du heller aldri utlært. Et krevende yrke fordi det krever mye innsats.»

Alexander er i likhet med styreleder Kleveland en travel mann. Når han ikke jobber med sine oppgaver i Nidaros Hockey går mye av tiden enten til jobb eller familie. En luftetur med cocker spanielen Niko er kanskje det nærmeste han kommer en hobby. Ellers går tiden med til å være fotballtrener for Nardo G2010 i tillegg til å være hjelpetrener på is i Leangen. Skulle det derimot bli noe tid til overs, blir denne som regel brukt på trening.

«En energibombe av en dame» – slik beskriver Alexander sin kjære Azra. (Foto: Privat)

ANSVAR FOR SAMARBEIDSPARTNERE
Som mange har fått med seg den senere tiden er det mange nye samarbeidspartnere med på laget foran kommende sesong. Alexander er mye av grunnen til dette med hovedansvaret for alle samarbeidspartnere. Han har utviklet det nye markedskonseptet til klubben, og tar villig med dette rundt for å samle inn nye medlemmer på Nidaros-laget. Med lang erfaring innen salg kommer dette svært godt til nytte med hans ansvarsområde.

Men hva annet kan han bidra med til Nidaros Hockey-styret?

«For å ta et konkret eksemepl tok jeg i 2006 over hovedkontoret til Notar i Trondheim. Her klarte vi å snu kontoret fra kraftig minus i 2006, til et solid plussresultat i 2007. Dette selskapet ble solgt til Meglerhuset Nylander i 2009, hvor jeg i dag er aksjonær. Det å kutte kostnader er lett, men det å endre kultur er mer krevende. På bakgrunn av at jeg har erfaring med drift fra næringslivet vil det kunne brukes til fordel for klubben.» utdyper han.

– HVA HAR JEG GJORT?
Det nye styret har nå fått litt tid på seg til å gjøre endringer i klubben for å forme den slik de selv ønsker. Dette er naturligvis ikke gjort i en håndvending, men de er kommet på god vei.

«De første månedene har vært hektisk. Vi måtte først skaffe oss en oversikt for å kunne legge en handlingsplan. Jeg kjente jo ingen i styret fra før, så det første styremøtet er jo alltid spennende selvsagt. Jeg visste vel i utgangspunktet ikke hva jeg gikk til, og jeg skal ærlig innrømme at jeg kjente litt på det i starten. «Hva har jeg gjort?» var vel en tanke som gikk rimelig kjapt gjennom hodet mitt. Dette har nå gått over til ren entusiasme. Jeg gikk nemlig inn i styret fordi jeg elsker å gå på kamp, og er engasjert i miljøet. Familien var på hver eneste kamp forrige sesong, og når jeg ser hva gutta på isen betyr for guttene mine gir det meg en «drive» og pågangsmot til å få dette til. Nå har vi fått en god oversikt, vi har lagt en handlingsplan og jeg syns at denne handlingsplanen så langt har fungert veldig bra. Men det er selvsagt mye som gjenstår.» sier en tydelig engasjert nestleder.

«SPLITTET PERSONLIGHET»
Når vi spør han om hva han forventer for den kommende sesongen, må Alexander ta seg en liten tenkepause. Han er egentlig ganske splittet på området.

«Hjertet mitt håper vi vinner hver eneste kamp, og at vi kvalifiserer oss til GET-ligaen. Hodet sier at klubben trenger mer tid for å etablere en solid såle i bunn, for et mer langsiktig løp. Jeg tror at vi i styret skal konsentrere oss om våre ansvarsområder, også overlater jeg det som skjer på isen til Ilya og spillerne. Jeg håper på fullt trøkk i ishallen, slik at publikum og våre samarbeidspartnere får en god opplevelse. Uansett så ønsker jeg at vi som klubb kan snu oss tilbake å være stolt av oss selv når sesongen er ferdigspilt. På alle arena.»

Det er blitt tilbragt mang en time i ishallen for å hjelpe til med å få på hockeyutstyret. (Foto: Privat)

Norsk, og kanskje spesielt trøndersk ishockey har et litt frynsete rykte grunnet diverse økonomiske problemer i fortiden. Dette er noe Alexander og styret ønsker å snu på.

«Det vil ta tid, men det begynner med denne sesongen. Jeg tror at vi må komme oss igjennom den hvor vi kan vise til ryddig og positiv drift samt gode prestasjoner på isen. Det vil være avgjørende at vi har en langsiktig mentalitet. Det er klassisk at man tar litt av når det går bra. Jeg tror det er spesielt da det er viktig å holde stø kurs.»

Og hva må til for at Nidaros Hockey skal lykkes?

«Det er mange faktorer vi er avhengig av for å lykkes. Mitt fokusområde er på klubbens samarbeidspartnere. De går ikke inn med penger i klubben, bare for å få seg et tremeters banner på vantet. Selv om mange har valgt å gå inn som en samarbeidspartner, så har ikke jobben fra vår side startet enda. Her må vi levere.»

Det virker med andre ord som samarbeidspartnerne våre er i gode hender den kommende tiden, og at dette forhåpentligvis gjør at flere lar seg friste til å være med på laget. Skulle du ønske mer informasjon om hvordan du blir med på laget, kan du sende en mail til nestleder@nidaroshockey.no , så hjelper Alexander deg med det som måtte være.

I det jeg er i ferd med å takke for praten avbryter Alexander meg høflig med å påpeke at han har en ting til på hjertet.

«De frivillige. Uten de frivillige hadde alt vi gjør blitt svært vanskelig, ja kanskje umulig. Jeg ønsker å rette en stor takk til alle de frivillige som stiller opp både i og utenfor sesong, både på og utenfor isen. Den innsatsen som legges ned av de er uvurderlig.

Så håper jeg så mange som mulig kommer på kamp når sesongen starter. Støtt klubben og ta gjerne med noen venner i samme slengen. La oss fylle opp hallen igjen!»

Har du husket å registrere deg som frivillig?