Det er en ivrig ung svenske som tar turen over grensen for å stoppe pucker i tandem med Peter Vincent Strøm den kommende sesongen.

Som atten og nittenåring sto Isac Eriksson som en vegg for U20-laget til Sundsvall i den svenske junior elitserien. Nå skal han sammen med Peter Vincent Strøm vokte buret i Nidaros på samme måte.

Isac betegner seg selv som en glad, positiv og nøye person. Han har de siste fire årene gått på skole og spilt ishockey i Sundsvall, men opprinnelig kommer han fra Västerås hvor han også startet sin hockeykarriere. Spiller han ikke ishockey kan han godt ta seg en fisketur, se fotball på TV, lage mat eller bare slappe av med kompiser.

De siste to sesongene har han hatt meget imponerende tall fra U20-ligaen, og han mener det hele henger sammen med treningsmoralen.

«Jeg elsker å trene, og det har hele tiden hjulpet meg med utviklingen min. Jeg har som sagt gått på hockeygymnas i Sundsvall de siste fire årene og spilt for både U18 og U20 laget der, hvor jeg gradvis har forbedret meg hvert eneste år. I tillegg har jeg jo selvsagt hatt gode spillere foran meg som også har hjulpet meg mot de tallene man kan lese fra disse sesongene.» sier Isac til nidaroshockey.no

Tidligere trenere har påpekt psyken hans som en sterk kvalitet sammen med en rolig spillestil. I tillegg har han klart å holde seg skadefri, og det hjelper selvsagt på utviklingen til en ung keeper.

Men hvorfor tar en ung lovende svensk keeper turen til Trondheim og norsk førstedivisjon?

Isac Eriksson (19) er klar for å kjempe for plassen mellom stengene i Nidaros.

«Da Kalle (Karl Malmquist, Nidaros’ keepertrener) kontaktet meg angående muligheten kjente jeg umiddelbart på det at Nidaros var riktig for meg og min utvikling. Det inntrykket ble bare sterkere da jeg fikk møte Fredrik (Linge), Sigve (Bråten) og Ilya (Dubkov) under besøket i Trondheim. Den satsingen og målene Nidaros har satt seg for fremtiden virker som en fantastisk utfordring og jeg håper jeg kan være med å bidra til at målene nås. Ja, så virker jo Trondheim som en helt fantastisk by å bo i også!»

Peter Vincent Strøm var lagets klare førstevalg på keeperplassen i fjor, og det var forventet at han også skulle bli det den kommende sesongen da han signerte en toårskontrakt i vår, men Isac er klar til å gi han kamp om plassen, og Peter er klar for utfordringen.

«Jeg skjønte jo at vi måtte på jakt etter en keeper til da Mathias Yttereng bestemte seg for å gi seg, så det kom ikke som noe sjokk akkurat. Nå blir det jo moro med nye impulser fra nabolandet også. Personlig så kjenner jeg ikke til Isac fra før, men har hørt at han er en trivelig fyr, og ikke minst en bra keeper. At det blir konkurranse om keeperplassen er bare bra. Det gjør at vi begge skjerper oss ekstra både på trening og i kamp, så jeg gleder meg til å bli bedre kjent med han og komme i gang med ny sesong.», sier en ivrig Peter Vincent Strøm til nidaroshockey.no

Avslutningsvis har Isac en beskjed til Nidaros’ supportere.

«Jeg har hørt mye positivt om de fantastiske supporterne til Nidaros som gir ekstra energi på isen. Jeg skal gjøre mitt ypperste for å ikke skuffe de. Jeg ser virkelig frem mot den kommende sesongen, hvor jeg lover å komme godt forberedt å gi alt for laget!»

Vi gleder oss veldig til å se Isac Eriksson ta opp kampen med Peter i buret, og ønsker han hjertelig velkommen til Trondheim!

Du kan lese statistikken hans mer nøye på Eliteprospects sine sider.