Comet vs Nidaros

vs

Oppsummering

Det var nære å bli en fantastisk serieåpning for Nidaros i Halden Ishall lørdag, men det holdt dessverre ikke helt inn.

Kampen startet på verst tenkelige måte da hjemmelaget gikk opp i ledelsen kun 22 sekunder ut i første periode. Pucken faller til ned på køllebladet til en iskald Alexander Høvik som setter inn 1-0 bak Peter Vincent Strøm. Mange vil nok si at dette var en oppskriftsmessig ledelse all den tid Comet skal være favoritter mot årets Nidaros-lag, men gjestene skulle vise at man absolutt ikke skal ta lett på de i årets serie.

Midtveis ut i den første perioden finner nemlig terrieren Markus Svendsen Dahl lagets andre terrier, Niklas Unger Nilsen foran mål etter en dropp i offensiv sone i undertall, og lagene er like langt. En midtperiode som besto av en kjempepasning fra Joakim Vestavik Hofstad til Ole Christian Westad Larssen, en kraftprestasjon av Svendsen Dahl og et frekt overtallstrekk fra trioen Andreas Svedlund, Dag-Morten Wehn og Daniel Vestavik Hofstad sørget for at Nidaros gikk til andre pause med en 4-2 ledelse.

Markus Svendsen Dahl er glad for at det ikke spilles med gullhjelmer i førstedivisjon. Foto: Nobra Foto AS

Men så begynte kreftene å ta slutt og gjestene ble presset tilbake i egen sone av et tent hjemmelag. Tre ganger måtte Strøm plukke pucken ut av eget mål, og til syvende og sist fikk også Comet satt pucken i det åpne målet slik at sluttresultat ble 4-6 fordel haldenserne.

Til tross for tap i første kamp ser det langt i fra mørkt ut med tanke på sesongen for Nidaros’ unggutter. Med kun tre rekker å rotere på ble det mye istid for de fleste av spillerne og den tredje perioden ble litt i seigeste laget. Det merkes nok også at laget manglet viktige brikker som Sander Valde og Thomas Wiig (skade) til helgens kamper.

Hadde lørdagens kamp blitt spilt i GET-ligaen hadde Markus Svendsen Dahl ikledd seg gullhjelm etter to målpoeng i premieren. Personlig er han glad for at denne tradisjonen ikke finner sted i første divisjon.

«Æ klær itj gull», kommer det umiddelbart fra «Litj-Bie» – sønn av en av trøndersk hockeys store legender, Bjørn Anders «Bie» Dahl. Videre er han godt fornøyd med de første førti minuttene av dagens kamp, og håper laget tar med seg det inn i morgendagens oppgjør.

«Jeg følte vi fikk kampen inn i den flyten vi ville ha med fysisk spill og mye skøytegåing helt fra starten, og vi scorer noen flotte mål hvor alle er med og bidrar. Når vi går inn i tredje periode med tomålsledelse blir vi veldig tidlig trykt tilbake i egen sone, og Comet får mye tid med pucken når vi til tider blir litt passive. Nå skal vi luke bort de siste tyve og heller konsentrere oss om de første førti før kampen i morra så har jeg en godfølelse på at det ender godt.»

Morgendagens kamp starter klokken 14:30, og den kan som alle andre kamper i årets førstedivisjon, sees på LiveArena.

PS! Vi jobber med å få laget høydepunkter på video fra kampen, men har noen tekniske utfordringer foreløpig.