19 år gamle Mathias Eilertsen Jonassen er klar for å ta fatt på en ny sesong med Nidarosdrakten på seg, og ønsker å se enda mer utvikling hos seg selv.

Sist sesong ble det ni A-lagskamper for Jonassen. Med noe begrenset istid ble det allikevel nok til å score ett mål borte mot Tønsberg. Nå sikter han seg inn på å forbedre denne statistikken i sesongen som kommer.

«Det har alltid vært en guttedrøm å få spille på topplaget i Trondheim. Vi har et godt lag her, og jeg som jeg tror kan utvikle meg enda mer som spiller både på og utenfor isen. Samtidig så virker det som det nye styret også har god kontroll slik at det blir lettere å fokusere på hockeyen. Jeg har stor tro på det prosjektet vi har gående nå.», sier Jonassen til nidaroshockey.no

Foto: Nobra Foto

Men med noe begrenset istid og antall kamper, er det kanskje ikke alle som kjenner Jonassen som spillertype. Selv er han av den beskjedne typen, og ønsker derfor ikke å drive med for mye selvskryt.

«Jeg er en fryktløs spiller. Jeg går på i hver duell og ser alltid muligheter i alle situasjoner. Jeg er en spiller som alltid vil utvikle meg og som elsker å vinne. Først og fremst vil jeg kalle meg selv en lagspiller.»

Jonassen er en av guttene som har hatt dagens hovedtrener Ilya Dubkov som trener tidligere, og han er veldig godt fornøyd med at han nå er A-lagstrener.

«Heldig nok som jeg er har jeg hatt Ilya som trener tidligere slik at jeg vet litt hva han står for. Han er en mann av få ord, men de gangene det snakkes opp er det alvor, og da blir det greit stille og alle lytter til det som blir sagt. Han er jo en legende i trøndersk hockey og respekten han har er stor. Selv om han kanskje ikke sier så mye er det alltid rom for å snakke åpent med han om vi som spillere skulle lure på noe eller komme med meninger. Det mener jeg er viktig for kjemien både i laget, og mellom den enkelte spiller og treneren. Jeg er med andre ord kjempefornøyd med at Ilya er treneren vår i år.»

Vi er godt fornøyde med å ha Mathias Eilertsen Jonassen med videre på laget!

Følg han på Instagram, eller les statistikken hans på Eliteprospects.

PS! Har du husket å melde deg på som frivillig for 2018/2019-sesongen? Sjekk her!