Det har gått noen måneder siden sesongen ble avsluttet, men det betyr ikke at sportssjef Fredrik Linge har ligget på latsiden av den grunn.

Etter at sesongen endte fire strake seire og femteplass i førstedivisjon da alle poengene var talt opp hadde Fredrik Linge allerede begynt arbeidet med å tenke på neste års spillerstall, og per 1. mai 2019 har han allerede fått sikret flere signaturer foran den kommende sesongen.

«Det var viktig for oss å starte tidlig slik at vi vet hva vi har å jobbe med, og også hva vi kan ha bruk for når sesongen nærmer seg. Derfor startet jeg samtaler tidlig med årets spillere, og jeg er fortsatt i denne prosessen.», sier Linge til nidaroshockey.no

Noe som også er nytt for året er at det ikke signeres kun ettårskontrakter, men avtaler som gjelder for både to og tre år frem i tid. Eksempler på dette er begge fjorårets kapteiner, Erlend Engh Johnsen og Sigve Bråten.

«D e da itj nå grunn t å signer for bare ett år når æ veit æ ska vær hær længer. Æ vil jo fortsætt å være me å bygg opp klubben som vi har starta så bra me no.», dette var Sigve Bråtens kommentar da vi spurte hvorfor både han og Erlend signerte treårskontrakter med Nidaros Hockey.

SAMME LØNNSPOLITIKK
Selv om økonomien er bedret i klubben, og ting ser lysere ut enn på lenge er det ingen stormannsgalskap som har tatt Linge i hans jakt på spillere. Ei heller ved re-signering av spillere.

«Vi holder oss til samme modell som tidligere. Ingen spillere får lønn i klubben enten de er norske eller utenlandske, og vi vil fortsatt holde et fokus rettet mot trønderske spillere så fremst det er mulig.», sier Linge betryggende.

Foreløpig er det signert 12 spillere for den kommende sesongen, og her er en liten oversikt:

 • Erlend Engh Johnsen (løper) 3 år
 • Andreas Svedlund (løper) 1 år
 • Joakim Vestavik Hofstad (løper) 1 år
 • Mathias Eilertsen Jonassen (løper) 2 år
 • Sander Valde (løper) 1 år
 • Ole Christian Westad Larssen (løper) 2 år
 • Sigve Bråten (back) 3 år
 • Marius Betten Kristoffersen (back) 1 år
 • Sivert Lehn Wannebo (back) 1 år
 • Sander Håkan Skålvoll (back) 2 år
 • Tommy Hansen (back) 1 år
 • Peter Vincent Strøm (keeper) 2 år

Tommy Hansen returnerer til trøndersk hockey. Foto: Petter Krogstad

NYTT BEKJENTSKAP
De fleste av disse er kjente navn for alle hockeyinteresserte trøndere, men ett navn skiller seg ut og det er Tommy Hansen. Den 21 år gamle trønderen har det siste året gjennomført førstegangstjeneste på sørvestlandet, og har i den anledning spilt og trent med U21-laget til Stavanger Oilers. Året før spilte han for Nidaros U20 hvor han også var å finne med kaptein-C på brystkassa.

Når Ole Christian Westad Larssen får spørsmål om å beskrive sin ny-gamle lagkamerat er han soleklar i sin tale.

«Tommy er en seriøs og hardarbeidende back. Han setter alltid laget foran seg selv, går alltid i krigen, og gir aldri opp.»

Sportssjef Fredrik Linge forsikrer seg om at selv om spillerstallen ser bra ut tidlig, jobbes det fortsatt med flere signeringer. Både fra sist sesongs spillerstall og nye spillere.

«Vi er nære et par re-signeringer til, og jeg har også til gode å ta en prat med noen fra fjoråret. I tillegg har jeg samtaler med et par svenske spillere og også noen nordmenn.»

Vi ser frem til ny sesong, og vil holde alle oppdatert på våre nettsider så fort nye signeringer tilkommer.