seier_narvik

Råsterk borteseier i ellevill kamp

Det ble en helt ellevill kamp i Nordkraft Arena lørdag, og Nidaros stakk av med to poeng etter en thrilleravslutning. (Foto: Elisabeth Almhjell)

En kamp som ble en oppvisning i godt keeperspill fra Peter Vincent Strøm og Joona Partanen endte som god underholdning for de som fikk sett lørdagens oppgjør mellom lagene. Det faktum at man nesten kan kalle det en keeperkamp når resultattavla viser 6-5-seier til bortelaget sier i og for seg sitt. Begge lag var angrepsvillige og ønsket alltid å score det neste målet. Dette gjorde det til en svært underholdende affære for både hjemme-, borte-, og nøytrale seere.

Den første perioden var et stormkjør fra hjemmelaget som totalt fyrte av 18 skudd mot Nidaros-keeper Strøm i løpet av de første tyve minuttene. Sisteskansen sto godt i det, og 17 av disse skuddene ble holdt utenfor nettmaskene. Han måtte først gi tapt halvminuttet før slutt i perioden da Narvik fikk flere muligheter foran mål og til slutt fikk lurt pucken inn. Men selv om skuddstatistikken var i klar favør hjemmelaget (18-7) betydde ikke det at gjestene var ufarlige. En rekke ganger måtte hjemmelagets keeper Partanen ut i full strekk for å hindre Nidaros-scoring.

Peter Vincent Strøm fikk fullt fortjent skinnvesten etter å ha blitt kåret til dagens arbeidsjern.

Dag-Morten Wehn har vært Nidaros’ klart beste poengplukker denne sesongen, og tidlig i andre periode er målsniken på plass igjen og utligner til 1-1. Men hvor lenge var Adam i paradis spørres det ofte, og i dette tilfellet varte det i snaut ett minutt før hjemmelaget tok føringen igjen. Før perioden var over hadde vært av lagene scoret én gang hver til, slik at pauseresultatet etter to perioden var 3-2 fordel Narvik. Selv om den andre perioden var noe mindre fartsylt enn den første var det allikevel god kok i hallen, men det var i den tredje perioden det virkelig skulle ta av.

Etter en noe rolig start på perioden tar det fyr midtveis, og målene begynner å komme. Først utligner Andreas Svedlund med sitt andre mål for dagen, før hjemmelaget på nytt tar ledelsen ved Nidaroskjenning Victor Jörnevik. Denne ledelsen holdt seg til snaue minuttet sto igjen på klokka i arenaen da det hele eksploderte. Først utligner Niklas Unger Nilsen i overtall før Jörnevik nok en gang er på plass og gir hjemmelaget ledelsen kun 18 sekunder senere. Da så det mørkt ut for at gjestene skulle ta med seg poeng hjem fra Narvik, men Dag-Morten Wehn ville det annerledes. 7 sekunder senere, 19 sekunder før slutt, er lagene nemlig like langt igjen, og kampen går videre til overtid.

I overtiden får ikke Nidaros løsnet et eneste skudd på mål mye grunnet at det spiller halve tiden med en spiller mindre på is, men de klarer å holde unna slik at kampen til syvende og sist må avgjøres på straffeslag. Her briljerer fortsatt begge keepere, og ikke før kampens store spiller Wehn får sitt andre forsøk i runde 6 må en av keeperne se pucken gå inn i målet bak seg, og en råsterk borteseier er et faktum for Nidaros!

Vi kommer tilbake med flere reaksjoner på våre Facebook-sider utover kvelden, før ny kamp spilles i morgen. Da droppes pucken klokken 13:00!