_MG_4588

Sterk poengfangst mot Comet

Nidaros spilte godt og fikk med seg fire poeng fra helgens kamper mot det som før runden var serielederen i 1. divisjon.

TRØNDERHOCKEY BIDRO TIL SEIER
Det var et revansjelystent Nidaros som møtte Comet i Leangen på lørdag. Inge Stokvik (assistert av Daniel Hofstad) scorer helgens første mål halvveis inn i første periode, men det tar ikke lang tid før gjestene utligner i spill fire mot fire. Nidaros fortsetter å kjempe på, og halvveis inn i andre periode sender Daniel Hofstad (assistert av Dag-Morten Wehn og Olav Bertelsen) hjemmelaget opp i ledelsen igjen. Da Fredrik Linge (assistert av Mathias Saksvik Báár og Andreas Svedlund) setter pucken inn bak Comets ellers så solide målvakt, Andreas Johansson, og øker ledelsen til 3-1 setter han spikeren i kista, og Nidaros tar med seg tre sterke poeng fra helgens første kamp.

Dag-Morten Wehn hadde både mål og målgivende i søndagens kamp. Foto: Elisabeth Almhjell

UTVISNINGER OG TETT KAMP
Søndag er det gjestene fra Halden som først tar ledelsen da de tar ledelsen 1-0 i overtall like før slutt i første periode. Andre periode er som resten av kampen påvirket av flere utvisninger og gruff, men Andreas Svedlund (assistert av Báár og Fredrik Linge) scorer periodens eneste mål og utligner til 1-1. Tredje periode blir mer hektisk. Først tar Nidaros ledelsen ved Dag-Morten Wehn (assistert av Stokvik og D. Hofstad) før Comet kommer tilbake og utligner til 2-2 bare sekunder senere. Med fire minutter igjen på klokka tar Comet igjen ledelsen. Da går Nidaros i angrep, og Mathias Saksvik Báár finter seg gjennom, sender pucken videre til Wehn som serverer Inge Stokvik som utligner med underkant av tre minutter igjen av perioden. Det ble det siste målet i ordinær tid, og kampen går til sudden death. Der er det gjestene fra Halden som trekker det lengste strået og tar med seg det ekstra poenget. Dermed blir fire av helgens seks poeng igjen i Trøndelag i de siste kampene før kalenderen viser 2018.

TRENEREN VAR GODT FORNØYD
– Vi hadde en kjempehelg. Hadde vi spilt som det her tidligere i sesongen hadde vi vært i toppen som i fjor. sier Nidaros-trener Jan Morten Dahl utenfor garderoben etter kampen.

Gutta sto virkelig frem i helga, og «Mortis» mener en av grunnene er rutinen laget har fått inn.

– Vi har fått tilbake noen rutinerte spillere i Inge Stokvik, Joakim Erbe, Markus Noteng og Thomas Wiig. De har vært i krigen tidligere og vet hva de går i.

«Tanksen fra Tiller», Thomas Wiig, var tilbake i Nidarosdrakta i helga. Foto: Elisabeth Almhjell