24 år gamle Simon Teodorsson har de siste fem årene bodd og spilt ishockey i USA. Nå tar han turen tilbake over dammen og skal spille for Nidaros Hockey i en by han allerede har forelsket seg i.

Du så han på isen mot Brunflo sist lørdag, og du får se han på jevnlig basis i årets sesong. Den kreative svensken har signert for Nidaros og skal utgjøre en offensiv trussel for oss.

I likhet med flere av våre tidligere spillere som nåværende sportssjef Fredrik Linge, har Simon spilt universitetshockey i USA. Nå er tiden inne for den smørblide svensken å spille på denne siden av dammen igjen, og både trenere og lagkamerater er godt fornøyd med å ha svensken på laget.

«Han imponerte meg veldig allerede på første trening. Han blir en viktig tilvekst i stallen vår som kan produsere godt. Også er han en veldig fin type utenfor isen som er viktig for oss.» sier sportslig leder Fredrik Linge til nidaroshockey.no

Simon Teodorsson leverte godt i treningskampen mot Brunflo Foto: Elisabeth Almhjell

Statistikken til Simon fra den amerikanske ligaen får ikke mange til å heve øyenbrynene, men det er også viktig å merke seg at Linge selv ikke hadde de helt store tallene å vise til fra sin tid der borte. Produksjonen hans for Nidaros (134 poeng på 80 kamper) viser at det ikke nødvendigvis trenger å bety så mye.

Men hvordan vil Simon karakterisere seg selv som spiller?

«Jeg prøver å spille kjapp og kreativ hockey, jeg liker å skape sjanser og jobbe hardt. Jeg har sett litt på den norske hockeyen, og jeg synes det virker som det er godt tempo her og det passer meg bra.»

Det er ikke så ofte man ser utenlandske spillere som ønsker å komme til Norge for å spille gratis i førstedivisjon, men for Simon var det egentlig aldri noen tvil etter at han kom på prøvespill her.

«Først og fremst så er jo Trondheim en super by, og mottagelsen jeg har fått her av lagkamerater, trenere og organisasjonen generelt er fantastisk. Det har virkelig vært lett å komme inn i denne gruppa. Samtidig så synes jeg Nidaros spiller en ‘kul’ type hockey og organisasjonen generelt er god med fremtidsutsikter. Det engasjementet klubben har med frivillige bidragsytere som brenner for klubben er inspirerende for meg som spiller også.»

Mange i Trondheim roper etter en ny storstue for ishockeyen, men Simon på sin side sier seg imponert over Leangen Arena.

«Det er jo en fantastisk flott ishall! Den er riktignok gammel og kan nok med hell pusses opp litt, men det er absolutt en fin hjemmebane.»

På spørsmål om de sportslige forventningene for sesongen er Simon krystallklar.

«Om vi spiller sammen som et lag og jobber hardt gjennom hele sesongen, kan dette blir riktig så bra. Alt føles bare så riktig med en nydelig samhandling i garderoben og lagsammensetningen virker å være nøye gjennomtenkt. Jeg gleder meg til sesongen som kommer!»

Vi ønsker Simon Teodorsson velkommen til klubben, og ser frem til at han skal produsere godt for oss i tiden fremover!

Følg han på Instagram !
Statistikk finner du som vanlig på Eliteprospects