Han har ingen erfaring fra ishockeymiljøet tidligere, men det kan være en positiv ting når Lars Kleveland (28) skal lede styret i klubben fremover.

Til daglig er Lars Kleveland seniorkonsulent hos BDO i Trondheim, men om natten (og litt om dagen…) trer helten frem som styreleder i Nidaros Hockey. Han har planer, sammen med resten av styret, om å gjøre Nidaros Hockey til en eliteklubb også utenfor isen. For på isen kan ikke Kleveland bidra så mye. Han har knapt hatt skøyter på beina i sitt liv, og enda mindre tilbragt tid med en hockeykølle i hånda. Men økonomi – det kan han.

Lars Kleveland er en eventyrlysten type på fritiden. Foto: Privat

Sammen med samboer og en søt liten cavalier tilbringer han dagene i et rekkehus på Møllenberg. Her har de nå startet et aldri så lite rehabeliteringsprosjekt som opptar mye av dødtiden. Ja altså, det er ikke mye dødtid å snakke om egentlig da Kleveland alltid har noe å gjøre ettersom han lider av «kronisk urolighet» som han så fint beskriver det selv. Skulle han derimot få litt tid til overs er han glad i å reise eller lese en god bok.

VIL BIDRA PÅ DEN ØKONOMISKE SIDEN
Som tidligere nevnt er ikke ishockey Klevelands sterkeste side, men desto sterkere står han på økonomisiden. Det er her han har sin bakgrunn og utdannelse. I tillegg har han bred erfaring fra strategiarbeid, og har i Nidaros fokus på å etablere en solid organisasjon med en klar og gjennomarbeidet strategi.

Men hva skal Lars Kleveland gjøre som styreleder i Nidaros Hockey?

«Som styrets leder har jeg et formelt, overordnet ansvar for klubben. Men for å sikre bred måloppnåelse har vi en desentralisert tilnærming til styrearbeidet, hvor hver person har sitt ansvarsområde med prioriterte tiltak. Mitt ansvar er økonomistyring og strategisk planlegging.», sier Kleveland entusiastisk til nidaroshockey.no

ARBEIDET GODT I GANG
Siden Kleveland og resten av det nye styret tiltrådde i vår er det allerede tatt tak i en del ting. Det første de måtte gjøre var å bli kjent med klubben, kulturen og hverandre. Deretter måtte de skaffe en komplett oversikt over den økonomiske situasjonen i klubben, og kartlegge klubbens nåværende situasjon.

«Kartleggingen avdekket noen kritiske områder, hvor vi utarbeidet en handlingsplan med umiddelbare tiltak. Disse tiltakene har vi lykkes godt med, noe som har gitt oss litt pusterom. Dette utnytter vi til å jobbe med organisasjonsutvikling, kultur og strategi, samtidig som vi planlegger og gjennomfører fastsatte aktiviteter, slik som hockeyskolen i sommer. Det er mye positivt fra tidligere som vi kan bygge på, men samtidig ønsker vi å sette vårt eget preg på klubben, og retningen vi skal gå. Visjonen er den samme som før, men veien vi går dit er nytenkende.»

Lars og hans kjære Renate reiser gjerne på tur om tiden tillater det. Foto: Privat

Det har vært mye snakk om at opprykksplaner er skrinlagt, og at man skal fokusere på å bygge en sterk organisasjon først og fremst. Dette bekrefter Kleveland ovenfor nidaroshockey.no, men legger ikke skjul på at de sportslige ambisjonene fortsatt er tilstede.

«Vi skal bruke det neste året på å bygge en solid organisasjon med en gjennomarbeidet strukturkapital og bærekraftig økonomi. Sportslig ønsker vi fortsatt å kjempe i toppen. Laget vi har nå er gode nok til å bite godt fra seg i årets førstedivisjon, er jeg blitt fortalt av de som kan dette», sier Kleveland med et lurt smil.

Til slutt lurer vi på hva styrelederen mener må til for at Nidaros Hockey skal bli en stødig bedrift som kan drives profesjonelt, og her skinner entusiasmen til Kleveland godt gjennom.

«Etter min mening er det gjort mye riktig tidligere. Samtidig vil vi bedre den økonomiske situasjonen gjennom større fleksibilitet i kostnadsbasen, og sikre inntektsstrømmen for en lenger periode noe som vil reduserer den økonomiske risikoen. Videre må vi tilbake til kjerneproduktet vårt, som er sport, og eliminere de aktivitetene som ikke er direkte verdiskapende for sluttproduktet. Disse har medført mye administrasjonsarbeid og et flakkende fokus. Vi må starte med å få et stabilt kjerneprodukt og bygge en solid strukturkapital rundt produktet. Dette må vi gjøre samtidig som vi har en fot på bremsen økonomisk – et naturlig mål er å bli best på det som er gratis, så putter vi på penger hvor det er nødvendig for å utvikle seg videre.»

Til syvende og sist ønsker han å påpeke én ting.

«Denne klubben går ikke rundt uten den fantastiske jobben som gjøres av frivillige i og rundt klubben. For at vi skal klare å bygge opp en satsende toppklubb er alle disse menneskene essensielle, og jeg er mektig imponert over pågangsmotet jeg har fått erfare så langt. Til tross for at det er mange med allerede trenger vi hele tiden flere, og jeg håper så mange som mulig melder seg på som frivillig for kommende sesong. Alle er hjertelig velkomne, og ingen bidrag er verken for store eller små.»

Vi gleder oss til å følge med videre på jobben Lars Kleveland og resten av styret i Nidaros Hockey gjør i tiden fremover!