Han var fire år da familien forlot Trondheim. Da hadde hans far Martin Potocny spilt to sesonger for TIK. (Foto: Privat)

Nå er 20 år gamle Matej Potocny tilbake i Trondheim, og ikler seg drakta til byens elitelag i likhet med faren. I dagens Covid-19-situasjon er utfordringene mange både i Norge og i hjemlandet Tsjekkia. Heldigvis så åpnet muligheten seg for å kunne spille ishockey også i en så vanskelig sesong, dog noe forsinket. Han har trent med laget siden før seriestart, men kan først nå endelig tre kampdrakten over hodet og kjempe for poeng for Nidaros. Men hva får Nidaros Hockey med Matej Potocny?

De første skøytetakene Matej Potocny tok var i Trondheim. Foto: Privat

«Jeg kommer fra Ostrava i Tsjekkia, som mange sikkert kun kjenner fra VM i ishockey senest i 2015. På isen kan jeg bekle alle posisjonene på løpersiden, og mine beste kvaliteter må sies å være skøytegåing, øye for spillet og puckbehandling.» sier han engasjert til nidaroshockey.no

Som nevnt er situasjonen i Tsjekkia dårlig for sportslig tilbud i disse tider, og det var godt for Matej å kunne komme hit både for å vise seg frem og å utforske utlandet. Men hvorfor akkurat Nidaros? Vel, det er ikke så rart.

«Min far spilte jo for Trondheim Black Panthers, og jeg tok jo faktisk mine første skøytetak her i byen. Sånn sett så er det jo nesten å komme «hjem» i så måte.»

Utenfor hockeyen skal Matej jobbe, men har per dags dato ikke klart å finne en jobb som passer. Har du som leser dette en passende jobb med arbeidstider som passer treningstider og kamper, er det bare å ta kontakt med klubben.

Endelig skal han få sin debut for Nidaros når laget går på isen i Furuset Forum lørdag ettermiddag, og etter fire uker med bare trening er det noe han virkelig ser frem til.

«Det skal bli utrolig godt å spille kamp igjen, så får vi håpe jeg finner tempoet fort igjen. Det har vært bra på trening, men det er jo alltid litt annerledes i kamp.»

I tillegg lover Matej å alltid gi 100% i hver eneste kamp han spiller, og han håper det er noe fansen kan sette pris på!

Vi ønsker Matej Potocny velkommen til klubben, og lykke til i dagens debut mot Furuset! Kampen kan følges på Norsk Hockey TV.

Hans profil på Eliteprospects finner du her.

Flere nyheter

Tilbake til forsiden

Nidaros vs Haugesund (On time)

PosLagGPPTS
100
200
300
400
500
600
700
800

SAMARBEIDSPARTNERE