i-8c3TnRv-X4

4 nye år med Martin

4 nye år med Martin

Martin Jansson (33) har signert ny fireårskontrakt med Nidaros Hockey (Foto: SJ Photo)
Det er to år siden Martin tok med seg flyttelasset midt under en pandemi, og flyttet til Trondheim for å bygge en hockeyby her. Nå er det altså klart for å bli her i fire nye år slik at han kan fortsette jobben han har startet så godt på.

Det er ikke bare for Nidaros Hockey sitt A-lag at Martin Jansson har vært viktig. Junioravdelingen til klubben nyter spesielt godt av Janssons ekspertise, og organisasjonen i sin helhet er langt mer sammensveiset enn den har vært tidligere.

Men godt arbeid legges jo alltid merke til hos andre arbeidsgivere, og tilbudene har ikke latt vente på seg både fra Norge og andre land, men for Jansson var valget enkelt.

«Jeg tror virkelig på det prosjektet vi har startet her i Nidaros og i Trondheim, og for meg er det for tiden det mest interessante prosjektet i hele Nord-Europa. Å kunne være med på å bygge både senior- og junioravdelingen samtidig, og i tillegg bidra til at hockeyen vokser i og blir mer tatt på alvor er noe jeg tar stolthet i å få være med på. Trondheim er en idrettsby av rang med mange ulike idretter på høyeste nivå. Stoltheten som finnes i byen her er noe jeg elsker.» sier en engasjert Jansson.

Styreleder hos A-laget, Gøran Andersen (til høyre), er svært fornøyd med jobben Martin Jansson har gjort for organisasjonen så langt. (Foto: SJ Photo)

Styreleder hos A-laget, Gøran Andersen, sier at avgjørelsen om å signere Jansson videre aldri var noe å diskutere fra klubbens side heller.

«Basert på det vi har sett siden Martin ankom byen er det ingen som helst tvil om at Martin er rett mann å på plass også videre. Man trenger ikke se lenger enn til poenglista i 1.divisjon denne sesongen hvor vi innehar 1. 3. og 4. plassen, og samtlige spillere er det Martin som har hentet inn, og hadde Emil Norberg vært skadefri hele sesongen hadde nok helt sikkert han vært der oppe også.» sier Andersen til nidaroshockey.no

Også sportslig ansvarlig i styret til Nidaros Hockey Junior, Steinar Jonassen, er tydelig på at de mener Martin er rett mann på rett plass.

«Martin har gjort en solid jobb med å bygge opp klubben fra bunn av sportslig sett, og fått lagene til å jobbe likt, og ikke minst sammen. At han ønsker å være her i fire nye år er noe vi setter stor pris på, og vi skal sammen jobbe for å fullføre jobben han har startet på for å nå målet vårt.» sier Jonassen.

Og hva er målet?

Bli en klubb å regne med i toppen av norsk ishockey, både i sportslige resultater og utvikling.

Kjøp billetter til helgens avgjørende kamper mot Narvik her

Hvor langt mener hovedpersonen selv de er kommet i arbeidet?

«Jeg synes vi er på god vei, og vi har vist at vi har tatt store steg. Vi har spennende kamper mot Narvik nå til helgen som avgjør om vi kommer topp 4 eller ikke, og det er der vi skal være akkurat nå. Selv om vi er i rute må vi jo selvsagt være ydmyke å si at vi er i en endringsprosess. Det er dog svært positivt at både samarbeidspartnere og personer rundt om i og utenfor miljøet vil at vi skal lykkes, og det er jeg overbevist om at vi kommer til å gjøre.»

Jansson har som sagt vært i Nidaros og Trondheim i to år allerede og fått startet på jobben mot toppen. Men har han lært noe på disse to årene som gjør at planene endres?

«Jeg lærer noe nytt hver eneste dag både av spillere og andre ledere, men ingenting som gjør at vi har noen planer om det langsiktige målet om å bli best i Norge både på seniornivå og spillerutvikling. Som sagt er Trondheim en idrettsby som vil være med i toppen av alt, og da må vi ha det som målet.» sier Jansson, fortsatt like engasjert som han alltid er når du snakker med han.

Rett før pandemien stoppet det meste i landet og verden hadde klubben startet arbeidet med å danne et «Superlag» i byen. Et lag som består av noen av de vanskeligstilte i samfunnet som kan finne glede i ishockeyen. Pandemien satte naturlignok en bremse for dette, men det er svært ønskelig å få dette opp å gå så fort som mulig. Jansson er en sterk pådriver for blant annet dette.

Martin Jansson har vært frontfigur for klubbens arbeid for Mental Helse. Her under seminaret «Idrett & Mental Helse» fra tidligere i vinter. (Foto: SJ Photo)

«Det er viktig å vise at vi bryr oss om samfunnet, og det er viktig for oss å ta samfunnsansvar så det sier seg selv at dette er noe vi må ha på plass. I tillegg mener jeg også at Nidaros må ha et damelag på elitenivå. Her tror jeg vi sammen kan vise oss sterke og utveksle kompetanse, og på sikt ha den samme målsetningen som på herresiden.»

Svenskene som ble signert før sesongen har jo vist seg å være viktig for klubben. Som tidligere nevnt troner de helt på toppen av poenglista i divisjonen, og er en viktig grunn til at vi nå fortsatt kjemper om opprykk. Spørsmålet da blir jo selvsagt – kan vi forvente å se noen av disse tilbake neste sesong?

«Det er stadig samtaler med spillere, og det er absolutt håp om at noen av de vil være med videre.»

Avslutningsvis lot vi Jansson ta ordet selv for å si det han ønsker.

«Først og fremst vil jeg takke alle i Trondheim som har tatt kontakt med meg. Trondheim er en by som har falt mitt hjerte veldig nær, og da jeg valgte å åpne opp om min historie omfavnet hockeymiljøet meg med kjærlighet og oppløftende ord. Å i tillegg få starte Nidaros Hockey Mental Helse Fond sammen for å kunne bidra ut mot samfunnet er ekstremt viktig.

Avslutningsvis er jeg veldig takknemlig og stolt over å få være med i fire nye år. Jeg er overbevist om at vi i hockeymiljøet kommer til å oppleve storhetstider igjen. På juniorsiden tar vi store steg hele tiden, og selv om «folk på gangen» kanskje ser seg litt blind på resultater litt for ofte, ser vi en utvikling og langsiktighet som vi jobber og tror på. Jeg har klokketro på prosessen som pågår, og er helt sikker på at vi kommer til å bli bedre og bedre for hvert år, frem til vi er der vi skal være på alle nivåer.

Nu kör vi!!» avslutter Jansson.

Vi ønsker Martin Jansson velkommen med videre på laget i fire nye år! Sammen skal vi til toppen!

SISTE NYTT

Informasjon Play-In 2024

LES MER

Hjemmekamphelg: Nidaros vs Bergen

LES MER

Kommende kamphelg: Gjøvik vs Nidaros

LES MER