filla_warmup

– Å blokke skudd er like kult som å score mål

– Å blokke skudd er like kult som å score mål

Martin Fillingsnes (23) har skrevet under på ny kontrakt med Nidaros Hockey. (Foto: SJ Photos)

Martin har spilt hele sin karriere i Trondheim, og fortsetter nå med det også i 2022/2023-sesongen. Med sine 17 poeng sist sesong bidro han sterkt blant annet i det første hjemmeoppgjøret mot Gjøvik hvor han sanket inn tre av poengene, men gjennom hele sesongen er han nok enda bedre kjent for de som var tilstede i Leangen for å hindre at motstanders skudd kommer frem til keeperduoen Strøm/Lindholm. Martin er nemlig en spiller som liker like godt å hindre pucker som han gjør å sette pucker.

«Jeg har alltid vært en lagspiller, og det å blokke et skudd for lagkamerater synes jeg er like kult som å score mål. I tillegg så er jeg ikke så veldig glad i å tape, så jeg gjør ganske mye for å unngå akkurat det.» sier 23-åringen til nidaroshockey.no

Unggutten var heller aldri i tvil om at det var i Nidaros han ville fortsette også denne sesongen.

«For min del er Nidaros førstevalg uansett. Jeg synes det er ordentlig kult å spille her, og det er noe jeg setter mye stolthet i. Det er mye spennende som skjer i klubben om dagen og det satses hardt. Det er jo selvfølgelig noe jeg vil være med på!» sier han ivrig.

I likhet med Johan Tørres Selnes er Martin klar på at laget ikke hadde den beste starten på forrige sesong, men at det kom seg utover, og spesielt etter jul satt ting mye bedre, og laget spilte mye bra hockey. Også på det individuelle var fornøyd med sesongen.

«Jeg fikk mye spilletid, og fikk en bra utvikling som gjør at det for meg personlig også var en bra sesong. Når laget i tillegg klarer målsetningen om topp 4 er det jo også lov til å se litt nærmere på egne prestasjoner. De teller ikke like mye om ikke laget klarer målet sitt. Nå håper og tror jeg bare at jeg kan fortsette utviklingen min kommende sesong.»

Henrik Sahlin kom inn som hovedtrener før sesongen og la om spillestilen helt, og det er noe som passer Martin Fillingsnes bra.

«Som tidligere nevnt så slet vi jo litt i starten, men det er jo helt vanlig med helt nytt system og mye nye spillere, men igjen – på siste halvdel av sesongen går det bedre, og spillestilen passer meg veldig godt, og det er en artig måte å spille på.» avslutter han.

Sportslig leder Martin Jansson er selvsagt fornøyd med å få navnebroren med videre.

«Martin er en lagspiller med stor L. Han går foran i krigen og bryr seg ikke om litt blåmerker om det betyr at han hindrer motstander i å få en sjanse til å score. I tillegg viste han jo også sist sesong at han ikke bare er en blokkemaskin, men han kan jo også produsere fremover. Et hvert lag ønsker å ha slike spillere på laget sitt.» sier Jansson til nidaroshockey.no

Vi ønsker Martin velkommen tilbake til ny sesong, og ser frem til både målpoeng og blokkerte skudd i sesongen som kommer.

SISTE NYTT

17. mai feiring i stil

LES MER

– Kan forvente intensiv hockey

LES MER

Lisens og styreinfo

LES MER