192933756_597436191659182_744712528813687493_n

– Årets sesong kommer til å bli spennende

– Årets sesong kommer til å bli spennende

Kenneth Madsø (30) blir assistenten til Henrik Sahlin den kommende sesongen. Foto: Dorthe Engh

På slutten av sist sesong kom Kenneth Madsø inn i trenerteamet, men fikk ikke helt vist hva han kunne bidra med ettersom ligaen ble stengt ned like etterpå. Det ble allikevel jobbet godt på treninger, men nå er han klar for kamper som betyr noe fra høsten av.

Kenneth har spilt aktivt hockey så og si hele livet. Etter å ha startet karrieren i Rosenborg gikk turen som så mange andre til Lillehammer ettersom det den gang ikke var noe hockeygymnas her i byen. Etter mange kamper i daværende GET-ligaen og på aldersbestemte landslag var han dessverre nødt til å legge skøytene på hylla allerede som 24-åring etter at mange skader gjorde det vanskelig å fortsette. Men der én karriere slutter starter en ny, og han gikk umiddelbart inn i trenerrollen. Først sammen med nåværende Storhamar-trener Anders Gjøse med ansvar for NTG/Lillehammer U18, og etter hvert ble det naturlig å bidra i trøndersk hockey da han flyttet hjem. Her har han vært trener for kretslaget, Nidaros U18 og senest Nidaros U21, før han ble en del av A-laget like før  ligaen ble stoppet i januar.

Til daglig er Madsø en hverdagshelt i sin jobb som brannmann i Trondheim.

Som kretslagstrener tok Madsø et sensasjonelt sølv i 2018. Foto: Bjørnar Kvello Hansen

Nå skal han altså ha jobben med å utfylle og hjelpe hovedtrener Henrik Sahlin, og selv om de ikke har fått snakket så mye sammen enda ser han lyst på sesongen som kommer.

«Foreløpig har vi bare rukket å si hei, men planen er å få et møte på plass for å bli bedre kjent snart. Basert på samtalene jeg har hatt med Martin Jansson (sportssjef) er ikke tankegangen min og Henriks veldig langt unna hverandre. Vi liker begge offensiv og fartsfylt hockey som så mange andre, men utfordringen blir å finne balansen mellom det offensive og defensive. Her kommer jeg litt mer inn i bildet, og jeg er rimelig sikker på at vi skal bli enige.» sier Madsø med et smil til nidaroshockey.no

Eksakt hvilke oppgaver han er påtenkt er litt tidlig å si enda, men med hans bakgrunn som spiller er det én oppgave som faller litt mer naturlig enn andre.

«Jeg spilte jo back som aktiv, og det er jo den delen av spillet jeg har best kjennskap til. I dagens moderne hockey er det helt klart at man skiller arbeidsområder, og det mest naturlige er nok at jeg har et fokus på de bakre rekker, kombinert med videoanalyse sammen med Roger Harli.»

Vi har en spennende sesong foran oss, og med en tydelig målsetning fra laget om opprykk til Fjordkraftligaen, kribler det litt ekstra å komme i gang for både Madsø og resten av laget.

«Jeg liker offensiviteten til klubben som sier at vi skal opp i Fjordkraft-ligaen. Det viser at man tar det på alvor, og at man har bygget et fundament som er klart for opprykk. Dette gjør det langt mer interessant for både publikum, spillere og forhåpentligvis samarbeidspartnere. Samtidig er det viktig å huske at det ikke er bare vi som satser denne sesongen, slik at det blir ingen «walk-in-the-park» å sikre kvalikplass. Det gjelder å jobbe hardt hver dag for å kunne yte godt nok til å nedkjempe motstanderne på isen. Tette kamper som ender i Nidaros-seier er jo alltid en fordel for alle ovennevnte parter, og derfor er det viktig med jobben man gjør inn mot sesongen for å få jevne kamper til å vippe vår vei.» avslutter Madsø.

Sportssjef Martin Jansson kan fortelle at det er en godt likt trener som nå har forlenget kontrakten sin.

«I Kenneth får vi en trener som virkelig brenner for Nidaros og trøndersk hockey. Han kom inn som et frisk pust etter jul, og gutta på laget liker han godt. Han er nøye på detaljer, og jeg er overbevist om at han og Sahlin kommer til å jobbe bra sammen. For meg var det en selvfølge å prøve å forlenge kontrakten med Kenneth.» sier Jansson til nidaroshockey.no

Vi ønsker Kenneth velkommen med videre på laget, også gleder vi å se hva han kan være med å få ut av laget den kommende sesongen!

SISTE NYTT

– Skal forsøke å være som en fin årgangsvin

LES MER

Vi støtter Jentebølgen 2024

LES MER

– Føler meg som hjemme

LES MER