peter_strom_almhjell

Bare nesten mot Comet

Peter Vincent Strøm sto to meget gode kamper mot Comet denne helgen, men det ble dessverre ingen poeng fra de to oppgjørene mot laget fra Halden. Foto: Elisabeth Almhjell

Det ble to tette kamper i helgens dobbeloppgjør i Leangen Arena. Lørdag var det først og fremst sisteskansene til de to lagene som sto i fokus etter at de gjorde en rekke gode redninger som bidro til få mål. Totalt fikk de to keeperne 68 skudd på seg, hvorav 64 av de ble reddet. Aller best ut av duellen kom gjestenes keeper Carl William Lundsten som stoppet 38 av de 39 skuddene hjemmelaget fyrte løs mot han.

Hjemmelaget hadde med andre ord nok av muligheter til å skaffe seg et godt resultat fra helgens første kamp, men dessverre var det bare Eetu Moberg som klarte å finne nettmaskene denne kvelden da han utlignet til 1-1 rett etter at pucken ble droppet i den andre perioden. Før dette hadde gjestenes Christopher Usov gitt Comet ledelsen 1-0 midtveis i den første perioden etter en glipp i bakre rekker hos hjemmelaget.

To ganger tidlig i den tredje perioden måtte Peter Strøm i Nidaros-målet se seg slått av henholdsvis Paulius Gintautas og Joacim Sundelius uten at sisteskansen hadde mye mulighet til å stoppe noen av de. Det fjerde og siste målet til gjestene kom i tomt bur etter at Nidaros tok ut keeper i et siste forsøk på å redusere. Kampen ender med 4-1 til gjestene, men det er en ekkel situasjon to minutter før slutt som sitter igjen i manges minner fra kampen. Hjemmelagets Mathias Eilertsen Jonassen får seg en takling bakfra og møter vantet med hodet først hvor han så blir liggende stille på isen, og etterhvert fraktet av isen med båre. Heldigvis gikk det etter forholdene bra, og Jonassen ble skrevet ut fra sykehuset samme kveld og var tilbake på is til søndagens oppgjør.

Marius Betten Kristoffersen, med rosa lisser i anledning «Damenes Helg», briljerte i forkant av Westad Larssens mål søndag. Foto: Elisabeth Almhjell

JEVNERE RESULTATMESSIG SØNDAG
Etter at sifrene ble ujevne til syvende og sist i lørdagskampen ble resultatet langt jevnere søndag. Skuddstatistikken søndag var i klar favør gjestene, men spillet på isen tilsa en langt jevnere match enn hva 41-22 på skuddtavla ga inntrykk for. Hjemmelaget skulle også ta ledelsen allerede syv minutter ut i kampen etter at Marius Betten Kristoffersen kjørte rundt med halve Comet-laget før han serverte pucken til Ole Christian Westad Larssen som hadde plassert seg perfekt foran mål og bare kunne styre pucken inn bak Comet-målvakt Kristian Høvik.

På dette tidspunktet så det lyst ut for hjemmelaget som virket solide defensivt og kunne skape farligheter offensivt selv om allerede etter den første perioden hadde gjestene en stor overvekt i skudd rettet mot mål. Men to minutter tidlig i den andre perioden skulle dessverre være nok for gjestene til å vise hvordan effektiv ishockey kan spilles. Tre kjappe scoringer sørget plutselig for at det var gjestene som ledet 3-1. Som så mange ganger før denne sesongen gir ikke gutta i blått opp, og scoringer fra Thomas Wiig og Andreas Svedlund sørger for balanse i regnskapet igjen før lagene går inn til den siste pausen.

Midtveis i den siste perioden skulle avgjørelsen falle, og dessverre i feil ende av isen sett med hjemmelagets øyne. Anders Pedersen får stå foran mål å pirke inn en retur bak en sjanseløs Strøm, og gjestene vinner dermed også søndags kampen, denne gang med sifrene 4-3.

FORTSATT PERSONLIGE FEIL
Etter helgens kamper var det en skuffet trener- og spillergruppe som står igjen uten poeng.

«Vi spiller jevnt med Comet lørdag, men vi blir straffet av personlige feil igjen. Dette har vært en gjennomgangsmelodi i år, og det er noe vi må få luket bort. Søndag virker det ikke som vi er helt våkne i starten av andre periode, og det koster oss dyrt. Vi våkner heldigvis opp og gir Comet kamp, men det er jo helt tydelig at vi må spille bedre uten puck om vi skal fortsette å kjempe i toppen av divisjonen.» sier assisterende trener Mattias Olsson til nidaroshockey.no etter kampen søndag.

En annen som var godt fornøyd med hvor hardt gutta kjempet var Erlend Engh Johnsen. Løperen har vært satt på sidelinjen det siste året med skade, og var endelig klar til å gjøre comeback denne helgen, men sykdom hele uken i forkant gjorde at kroppen ikke ville det slik. Fra tribuneplass så han derimot et lag som kjempa seg tilbake på søndag.

«Først og fremst er jeg stolt av gutta som kjemper seg tilbake idag etter å ha kommet under. Det ble riktignok ikke poeng ut av det, men det viser en enorm moral å komme tilbake gang på gang om vi kommer under. Det kommer tydelig frem mot lag som Comet at vi mangler litt tyngde, og vi må bli tøffere. Det siste starter i hodet, og jeg gleder meg til å være tilbake neste helg å bidra på dette området.» sier en tydelig spillesugen Engh Johnsen.

Det var en skuffet Emil Lyngstad Sæteraas som sto igjen med null poeng etter helgen, men spillet var allikevel lovende. Foto: Elisabeth Almhjell

MÅ SPILLE SMARTERE
Også Emil Lyngstad Sæteraas er skuffet når vi snakker med han etter søndagskampen, og er tydelig på at laget må spille smartere i deler av spillet samtidig som han vil trekke frem spesielt én lagkamerat.

«Det er utrolig surt å tape begge kampene denne helga etter at jeg synes vi legger ned en grei innsats. Vi kjemper hardt og står på, og viljen er helt klart på plass. Derimot må vi begynne å spille litt smartere. Jeg tror nøkkelen ligger i en bedre disiplin, og ikke minst stole på systemet vårt for å ta poeng mot de beste lagene. Ellers må jeg bare få gi all heder til (Peter) Strøm bakerst i helga. Han gir oss muligheten til å vinne begge kampene med gode prestasjoner i begge kampene.»

NB! Vi vil takke alle som kom på kamp til «Damenes Helg» denne helgen. Det ble satt tilskuerrekord for året på lørdag, og vi håper alle som kom finner veien tilbake også neste hjemmehelg!

Statistikk fra lørdagskampen finner du her
Statistikk fra søndagskampen finner du her

Nå går turen til Lørenskog neste helg som etter gårsdagens seier over Hasle Løren overtok tabelltoppen i førstedivisjon fra Ringerike. Det blir med andre ord andre bortehelg på rad vi møter serielederen til kamper, og det gikk jo ikke så ille sist helg.