svedlund_hofstad_almhjell

Broderlig poengdeling på Hønefoss

Broderlig poengdeling på Hønefoss

Selv uten to av lagets viktigste spillere kjempet gutta til seg tre poeng i løpet av helgens to kamper mot Ringerike Panthers. (Foto: Elisabeth Almhjell)

Anført av en brennheit Andreas Svedlund tok gutta med seg tre poeng hjem etter årets første bortehelg mot en knalltøff motstander. På andre siden av isen sto nemlig serieleder Ringerike Panthers som er ventet å cruise gjennom førstedivisjon denne sesongen i jakt på en kjapp retur til GET-ligaen neste sesong. Begge helgens kamper måtte avgjøres på straffeslag etter at lagene fulgte hverandre tett gjennom to ganger sekstifem minutter.

Lørdagens oppgjør ble målfattig med bare ett mål til hvert av lagene i midtperioden før avgjørelsen falt på straffeslag. Her gikk vertene seirende ut, og det var en skuffet men allikevel litt fornøyd spillergruppe som satt igjen i garderoben etter kamp.

«Denne kampen kunne gått begge veier. Vi møter et bra lag men vi viser også at vi er et bra lag. Vi kommer jo til Hønefoss litt skadeskutt, men Tord (Brekke Fagerli) og Mathias (Eilertsen Jonassen) som stepper inn gjør en kjempejobb, og det er akkurat det som kjennetegner et bra lag. Bakerst står jo også Peter (Vincent Strøm) meget godt og holder puckene unna. Det hjelper alltid!» sier lørdagens målscorer, Andreas Svedlund etter kamp.

Sisteskanse Strøm synes det var surt å ikke få med seg mer enn ett poeng, men var klar på at gutta var klar for kamp igjen søndag.

«Begge lagene ville vinne kampen, og det ble tett og jevnt. Laget spilte veldig godt sammen og kriga gjennom hele kampen så det var veldig synd at vi kun fikk ett poeng ut av innsatsen, men nå skal vi lad opp på hotellet til en ny tøff kamp søndag.» sa keeperen i garderoben etter kamp.

Håvard Haugen Aune fikk sitt første mål for sesongen da han ga gjestene ledelsen seks minutter ut i andre periode. Foto: Nobra Foto

Og at laget var klare for kamp søndag hadde han helt rett i. Det ble mye frem og tilbake i løpet av søndagens oppgjør hvor gjestene først tok ledelsen ved Håvard Haugen Aune, før hjemmelaget snudde til 3-1 i løpet av få minutter. Heldigvis for gjestene reduserte Daniel Vestavik Hofstad like før slutt i den andre perioden, og laget tok med seg en godfølelse inn i garderoben før den tredje perioden.

Da var det klart for Svedlund-show, og med to mål snudde han kampens resultat til en 4-3 ledelse for Nidaros. Dessverre holdt ikke dette helt inn da Ringerike fikk utlignet åtte minutter før slutt, og sørget med det for at lagene måtte spille «bonus-hockey» for å avgjøre hvem som skulle gå feirende av isen. Begge lag hadde gode muligheter til å avgjøre i overtiden, og hjemmelaget hadde blant annet en to-minutters periode med spill 4-mot-3 hvor gjestene forsvarte seg mesterlig og sørget for at det hele gikk til straffeslagskonkurranse for andre dag på rad.

Mål av Andreas Svedlund, Tord Brekke Fagerli og Thomas Wiig sørget for at poengene denne helgen ble delt broderlig med tre poeng til hvert av lagene, og det må man kunne si er godkjent i årets første bortehelg. At det gjøres uten Olliver Dahlin og Eetu Moberg som begge var ute av spill denne helgen på grunn av skade gjør det enda mer imponerende.

Søndag var det en enda blidere Svedlund som snakket med oss etter kamp.

«I dag gjør vi en j…. bra match! I dag kjemper vi enda hardere og det belønnes. Utrolig sterkt å komme tilbake når vi får de kjappe i mot etter at vi tar ledelsen. Gutta viser en enorm moral, og da gjør det ekstra godt å gå seirende ut av kampen.»

Trener Ilya Dubkov er helt enig med spilleren sin.

«Dette var den beste helgen vi har hatt denne sesongen når det kommer til arbeids- og lagmoral. Gutta jobba beinhardt gjennom hele helgen, og det var godt å se de fikk belønning i form av seier søndag. Synes også at unggutta som kom inn når vi har skader gjorde en meget god jobb.» sa en godt fornøyd Dubkov etter kampen.

Statistikk fra lørdagens oppgjør finner du her
Statistikk fra søndagens oppgjør finner du her

Neste helg inviterer vi til DAMENES HELG når Comet tar turen opp fra Halden på besøk. Vi håper å se dere i hallen!

SISTE NYTT

– Jeg vil hjelpe klubben og byen

LES MER

– Vi er minst like gode i år

LES MER

Rørosmeieriet utvider samarbeidet

LES MER