joacim_e_rostad_dankreinli

– Da Martin tok kontakt var jeg aldri i tvil

– Da Martin tok kontakt var jeg aldri i tvil

Joacim Eriksson Rostad (24) har skrevet kontrakt med Nidaros Hockey kommende sesong. Foto: Dan K. Reinli

Etter å ha spilt hele sin voksne hockeykarriere for Gjøvik tar trønderen med Astor som barndomsklubb turen hjem til Trondheim for å være med på reisen som har startet her. Sist sesong ble det 15 poeng på 26 kamper som også er hans beste poengsnitt i en seniorsesong. Et skadeavbrekk på nyåret gjorde at han var ute i noen uker og gikk glipp av viktige kamper. Men hvem er Joacim Eriksson Rostad for de som ikke kjenner han?

«Jeg vokste opp med å spille for Astor før jeg spilte halvannen sesong for Leangen. Etter ungdomskolen gikk turen til Lillehammer og NTG hvor studerte og spilte i tre år. Fikk også med meg ett år for Lillehammer U20 med noen kamper for Gjøvik gjennom samarbeidsavtalen mellom de to lagene. De siste fire sesongene har jeg spilt for Gjøvik.» sier han til nidaroshockey.no

Nå var altså tiden inne for å vende hjem, men hvorfor nå, og hva kan vi forvente av han på isen?

«Etter åtte år på Lillehammer og Gjøvik hadde jeg lyst til å vende hjem igjen. Jeg har fått meg jobb og skal fullføre læretiden min som tømrer det neste året. Dessuten har det jo alltid vært et ønske om å bidra i Trøndersk hockey da det var her det hele startet. Jeg synes Nidaros har noe veldig spennende på gang, og jeg gleder meg virkelig til å være med på dette. Det var derfor ingen tvil da Martin (Jansson, sportssjef web.red) tok kontakt.

Min sterkeste side på isen er fortrinnsvis den defensive delen av spillet, men jeg tror spillestilen til Nidaros passer meg godt, og jeg ønsker å bidra enda mer offensivt kommende sesong. Ellers er jeg en hardtarbeidende lagspiller som liker å bruke fysikken til min fordel.» forteller Rostad.

Han gleder seg i tillegg til å spille med «gamle» lagkompiser fra tiden i Leangen, og andre som han kjenner på laget fra før, og forventningene til sesongen er klare.

«Vi må forvente at vi skal klare kvalikplass også neste sesong. Jeg skal i alle fall gjøre mitt med å bidra med rutine, treningsmoral, innsats og fysisk og hardtarbeidende spill.» avslutter han.

Sportssjef Martin Jansson er klar på hva han ser for seg som rollen til Rostad ved å signere han.

«Joacim tilføyer fysikk som vi mister ved blant andre at spillere la opp etter sist sesong. Han jobber hardt, har god fysikk og kan også bidra offensivt. Han er en svært anvendelig spiller som ofrer seg for laget.» sier Jansson til nidaroshockey.no

Vi ønsker Joacim velkommen tilbake til Trondheim!

SISTE NYTT

– Føler meg som hjemme

LES MER

17. mai feiring i stil

LES MER

– Kan forvente intensiv hockey

LES MER