– Denne sesongen blir det morsomt

– Denne sesongen blir det morsomt

En svensk duo blir til trio når Olliver Dahlin tar turen til Trondheim.

Fra før har klubben svenskene Andreas Svedlund og Isac Eriksson. Nå er det klart at de også får selvsagt av en tredje blå-gul lagkamerat. Olliver Dahlin (19) tar turen fra Sundsvall sammen med nevnte Eriksson for å spille i Trondheim den kommende sesongen.

Olliver er en 19 år gammel løper som har spilt hele sin juniorkarriere i Sundsvall hvor han også er fra. Han ruver, i følge Eliteprospects, 180 centimeter over isen og har høyrefatning. Utenom ishockeyen tar han seg gjerne en tur både i inn og utland, hvor fiskestanga er en trofast turkompis spesielt på førstnevnte. Han er også veldig sosial av seg, og derpå liker han godt å omgås venner også utenfor isen. Men skal vi tro han selv er han langt i fra noen «party-svenske». «Stille som skjæra på tunet» er vel en beskrivelse som passer bedre for den sindige svensken.

Det er første gang nittenåringen flytter hjemmefra for å spille ishockey, og tryggheten med å ha tidligere lagkamerat Isac med på flyttelasset er en betryggende tanke.

«Isac er en av mine aller beste kompiser, og det blir helt klart en trygghet å ha han i Trondheim sammen meg ettersom det er første gang jeg bor hjemmefra. Etter turen vi hadde innom byen tidligere i sommer for å hilse på ble det riktignok ikke like skummelt som jeg fryktet, men det er jo alltid greit å ha noe man kjenner dersom det skulle være noe. Både jeg og Isac ser etter å utvikle oss som både spillere og som mennesker, og da denne muligheten dukket opp etter forrige sesong passet det helt perfekt.» sier svensken til Nidaroshockey.no

Men hva får Nidaros Hockey med Olliver Dahlin på laget?

«Jeg er en spiller som skinner best når det går fort på isen. Jeg liker at det går hurtig utpå der også er jeg ikke fremmed for å fyre av gårde et skudd eller to. Nå håper jeg hallen fylles opp med trøndere i vinter slik at vi får visst hvor morsomt det går an å ha det på hockeykamp. Det skal det nemlig bli!»

Selv om mange hockeyentusiaster kjenner igjen etternavnet Dahlin fra hockeyverden, er det inget slektskap mellom Olliver og Rasmus Dahlin, som ble valgt først av samtlige spillere i talentdraften i NHL sommeren 2018. Men vi er ikke de første som spør, forsikrer Olliver oss om.

«Nei, hehe. Det kan vel tenkes at jeg har fått et og annet spørsmål om det de siste årene ja. Men det er altså inget slektskap mellom oss.» ler den humørfylte svensken.

Vi ønsker Olliver hjertelig velkommen til Nidaros og Trondheim, og ser frem til en morsom sesong med han på laget!

Les mer om hans statistikk på hans eliteprospects sider.

SISTE NYTT

– Jeg vil hjelpe klubben og byen

LES MER

– Vi er minst like gode i år

LES MER

Rørosmeieriet utvider samarbeidet

LES MER