filip_klema

– Det er langt morsommere å vinne som lag

– Det er langt morsommere å vinne som lag

22 år gamle Filip Klema har hele sin karriere spilt hjemme i Slovakia. Nå er turen kommet for hans første utenlandseventyr, med Nidaros. (Foto: hoba.sk)

Han ruger nesten to meter over isen, uten skøyter, og veier tett på hundre kilo. Filip Klema er den nye kraftsenteren Nidaros Hockey har søkt etter skal vi tro sportslig leder Fredrik Linge.

«Filip er en utrolig hyggelig type, og på isen er han ikke bare stor og sterk, men han har både god teknikk og et godt skudd. Jeg tror han kommer til å passe perfekt inn i årets Nidaros-lag.» sier den sportslige lederen til nidaroshockey.no

Klema har studert ved universitetet i Bratislava samtidig som han har spilt ishockey, men nå går altså turen til Trondheim og Nidaros. Her skal han studere på NTNU som utvekslingstudent. Han håper han kan være en stødig brikke i Nidaros-laget.

«Jeg håper å bidra med stabilitet og kontinuitet på isen. Du skal alltid vite hva du får fra meg, og det skal være av god kvalitet.» sier slovaken spent.

Ønsker du å se Filip og resten av gutta denne sesongen? Husk å kjøp sesongkort!

De siste to årene har han spilt på nest høyeste nivå i hjemlandet for HK Trnava. Her slet han litt i den første sesongen sin blant de «store gutta», men den andre sesongen ble langt bedre og han ble blant annet tatt ut til det Slovakiske universitetslandslaget som tok sølvmedalje under «Winter Universiade» i Krasnoyarsk. Han sliter derimot med å sammenligne denne ligaen med den norske.

«Jeg har jo ikke spilt i det norske ligasystemet enda, og jeg må vel innrømme at det vises ikke veldig mye norsk hockey på Slovakisk TV.» sier han med et smil.

Målene for sin første sesong i Nidaros-drakta er klar.

«Jeg vil vinne så mange kamper som mulig, og selv om det betyr at jeg får null poeng har det ingenting å si så lenge laget vinner. Det er selvsagt morsomt å fylle på poengkontoen personlig, men det er langt morsommere å vinne som et lag.» avslutter den høyreiste Slovaken.

Vi ønsker Filip hjertelig velkommen på Nidaros-laget!

Han statistikk hos Eliteprospects finner du her.

SISTE NYTT

– Viktig å tenke langsiktig

LES MER

Velkommen på laget NIO Norway AS

LES MER

Sagøy AS utvider samarbeidet

LES MER