Henrik Sahlin

– Det er på tide å ta det neste steget

– Det er på tide å ta det neste steget

Henrik Sahlin (40) er mannen som skal ta Nidaros Hockey opp i Fjordkraftligaen. Foto: AXELLÖF

Trenerkarrieren til Henrik Sahlin startet for Fana Ishockeyklubb i 2013,  etter en lang karriere som spiller i både Sverige, Tyskland, Norge og England. Siden har han vært trener for både Björklöven og Köping før turen nå går til Trondheim og Nidaros Hockey. Men hvem er han som person? Vi tok en prat med den nye svenske treneren vår og lot han fortelle nærmere selv.

«Jeg er en 40 år gammel mann som har vokst opp i Lindesberg utenfor Örebro. Gjennom hele livet har jeg levd for ishockey, og det er absolutt min største passion. På privaten bor jeg sammen med kjæreste og en sønn, og det er disse mesteparten av tiden går til når jeg ikke er ishallen eller på jobb.»

Som nevnt har han en fortid fra Bergen og Fana, og det var også her han ble kjent med vår sportslige leder Martin Jansson hvorpå de har holdt kontakten. Når muligheten i Nidaros kom opp var det liten tvil om at Henrik ville til Trondheim.

«Martin og jeg snakker alltid hockey når vi snakker sammen, og når han fortalte meg om Nidarosprosjektet og deres ambisjoner var valget enkelt. Jeg vet akkurat hva Martin står for, og vi deler ambisjoner og drømmer om å gjøre noe stort i Trondheim.»

Henrik Sahlin, her fra tiden i Bristol Pitbulls, gleder seg til å ta fatt på oppgaven i Trondheim. Foto: flyfifer.co.uk

Sportslig sett kommer Henrik alene over grensen. Valget av assistenter overlater han til Jansson, og stoler fullt og helt på hans avgjørelser. Det eneste han ønsker seg er en trønder på benken som virkelig brenner for utvikling og for klubben, og det skal nok finnes en og annen som dekker disse betingelsene i byen.

Men hva kan vi forvente på isen fra et «Sahlin-lag»?

«Vi skal spille med press over hele isen. Martin har kommet inn med en svært tydelig linje på hvordan han ønsker at Nidaros skal spille, og jeg deler den filosofien 100%, og det er også grunnen til at denne jobben var såpass interessant for meg.»

Selv om han ikke har full oversikt over dagens spillerstall har Henrik sett flere kamper med Nidaros både sist sesong og tidligere, og vet derfor litt hva han kommer til, uten at han ønsker å utpeke noen spesielle riktig enda.

Når han setter kursen mot Trondheim i løpet av juli er planen å ha en heltidsjobb i tillegg til trenerjobben, men det kommer selvsagt til å bli lagt ned mange timer for å gjøre det som kreves for å ta det neste steget som klubb og lag. Hva målet er? Topp 4 selvsagt.

Sportslig leder Martin Jansson er godt fornøyd med å få kameraten på plass i Trondheim

«Det å kunne få inn en trener som har den samme filosofien som meg var viktig. Det er viktig at alle i klubben drar i samme retning da det er dette som er hovednøkkelen til suksess.» sier Jansson til nidaroshockey.no

Vi ønsker Henrik velkommen til Trondheim og Nidaros Hockey, også håper vi selvsagt at det blir en suksesshistorie!

SISTE NYTT

17. mai feiring i stil

LES MER

– Kan forvente intensiv hockey

LES MER

Lisens og styreinfo

LES MER