faceoff_klema_nobrafoto

– En godkjent start

– En godkjent start

Det ble tre poeng fra helgens to kamper mot Gjøvik i seriepremieren, og det er en poengfangst trener llya Dubkov er passe fornøyd med. (Foto: Ingmar Iversen, NOBRA Foto)

Etter måneder med trening på barmark for å komme i best mulig form foran sesongen ble sesongen endelig innledet lørdag mot et spennende Gjøvik-lag, og selv om det for mange var tydelig at det var første kamp for sesongen leverte begge lag en veldig severdig kamp.

LØRDAGSSEIER
Etter en jevn førsteperiode hvor lagene følte litt på hverandre og ikke maktet å sette pucken i mål var det gjestene fra Gjøvik som tok ledelsen nesten umiddelbart etter dropp i andre periode ved Joacim Rostad, og gjestene økte også til 2-0 midtveis i perioden før hjemmelaget klarte å samle seg for å starte opphentingen.

Nyervervelsen Filip Klema utnyttet en overtallsmulighet kun to minutter etter at Gjøvik doblet sin ledelse, og kun fire minutter senere var det Daniel Vestavik Hofstad som fortsatte der han slapp i fjor med å score mål. Dette resultatet holdt helt inn til periodepause, men hjemmelaget tok med seg en mengde momentum inn i den tredje perioden etter å ha avsluttet midtperioden sterkt.

Ole Christian Westad Larssen vrir seg på akrobatisk vis og setter inn seiersmålet lørdag. (Foto: Ingmar Iversen, Nobra Foto)

Det skulle derimot ta tid før avgjørelsen kom, og det var unggutten Ole Christian Westad Larssen som på akrobatisk vis fikk vridd inn seiersmålet to minutter før slutt, også dette i overtall.

Etter kampen var trener Ilya Dubkov meget godt fornøyd med mye, men så selvsagt også forbedringspotensiale andre steder.

«Innsatsen gutta legger ned i dag er upåklagelig. De står på fra første dropp, og gir seg ikke selv om de kommer under med to mål. Det viser en veldig seiersvilje og vilje til å kjempe for hverandre. I tillegg bestemmer Peter (Strøm, keeper) seg for å være en levende mur bakerst som hjelper oss veldig. Overtallspillet satt som det skulle, og det må vi fortsette å bygge videre på. I tillegg er det selvsagt andre områder vi må forbedre om vi skal være med å kjempe i toppen.»

GJESTENE FIKK SIN REVANSJE
Og søndagens kamp viste at det fortsatt trengs å jobbe på detaljer for å vinne hockeykamper. Der første periode var målløs i lørdagens kamp ble det langt mer målrik i lagenes andre oppgjør denne helgen. Gjestene tok ledelsen snaue fire minutter ut i kampen, men Filip Klema viser igjen at han blir en viktig brikke i årets Nidaroslag da han utlignet halvveis ut i perioden. Hjemmelaget fortsatte å trykke på, og Gjøvik-trener Patrick Bäärnhielm tok derfor en timeout for å samle sine gutter. Det var et vassere Gjøvik-lag som kom på isen etter praten, og de viste at de ønsket å revansjere tapet fra dagen før. To kjappe mål mot slutten av den første perioden gjorde at gjestene kunne gå til pause med 3-1 ledelse.

Sigve Bråten sørget for en drømmestart på den tredje perioden da han reduserte til 2-3 etter glimrende forarbeid av en brennhet Olliver Dahlin. og etter scoringen var det tydelig at det var et lag på jakt etter en ny snuoperasjon som var på isen. Jakten ble dessverre stoppet litt ved at Gjøvik scoret i overtall midtveis i perioden. Nevnte Dahlin sørget allikevel for at det ble et håp om poeng da han, også det i overtall, reduserte til 3-4 kort tid etter. Gjøvik forsvarte seg godt, og det ble vanskelig for hjemmelaget å komme til de helt store sjansene for utligning slik at dette også ble pauseresultatet etter to perioder.

Den tredje perioden startet i noe av det samme sporet hvor hjemmelaget presset og gjestene forsvarte seg godt, og det var ikke før Peter Strøm ble kalt til benken for en ekstra utespiller at det ble endring på måltavla igjen. Med to mål i tomt bur i sluttminuttene endte det dessverre med et 3-6 tap i søndagens returoppgjør.

Denne gangen var trener Ilya Dubkov fornøyd med noe mindre, men ikke helt motløs til tross for tap.

«Vi kjemper igjen godt. Vi kjemper på isen og det gleder meg. Så må vi få bort litt personlige feil slik at vi slipper unødvendige scoringer i mot. Alt i alt var Gjøvik bedre i dag, men jeg føler vi skapte de største sjansene. Nå må vi bare trene på å sette disse slik at vi slipper å komme bakpå.»

En av de ferskeste Nidaros-spillerne, Olliver Dahlin jaget konstant pucken. Foto: Ingmar Iversen, Nobra Foto

GODE TILSKUDD
I løpet av helgens to kamper samlet nykommer-trioen Filip Klema, Olliver Dahlin og Eetu Moberg med seg syv poeng og var toneangivende i flere deler av spillet. Sportssjef Fredrik Linge er godt fornøyd med det han så av importene i åpningshelgen.

«Gutta viste allerede i første helg at de kan bidra denne sesongen, og det er selvsagt godt å se. Nå er det jo tidlig å si noe sikkert, men det vi har sett så langt er det vi håpet å se da de signerte. Den beste kommentaren jeg hørte denne helgen fra tribunen var da noen sa at vi «hainn nummer atten skulla spælt på nyvainna is hele tia hainn, sånn at pucken hadd hoillt følge me’n» om farta til Olliver Dahlin, som kjempet som om det var hans siste hockeykamp hver gang han var på isen. Det gleder oss veldig, naturlig nok.»

Neste kamp er allerede neste helg da Hasle Løren kommer på besøk. På grunn av nytt serieoppsett er det kun én kamp denne helgen (lørdag klokken 15:00), og vi håper så mange som mulig tar turen!

Her kan du finne statistikk fra lørdagskampen, og søndagskampen.

SISTE NYTT

17. mai feiring i stil

LES MER

– Kan forvente intensiv hockey

LES MER

Lisens og styreinfo

LES MER