wehn

Endelig løsnet det offensivt

Lagene vekslet på å lede gjennom hele kampen, men til syvende og sist var det Nidaros som endte opp med alle poengene. Arkivfoto: Elisabeth Almhjell

Sist sesong spilte Kongsvinger Knights i GET-ligaen, men stallen er så godt som ny siden den gang, og består av mange yngre spillere som er sultne på å vise seg frem. Det var derfor ventet en tett og jevn kamp, og det var akkurat det vi ble servert fra Kongshallen lørdag ettermiddag.

En jevn førsteperiode ender med to mål til begge lag etter at begge lag åpner scoringskontoen med hvert sitt overtallsmål, og begge utført på direkteskudd fra distanse. Niklas Unger Nilsen utligner til 1-1 for gjestene drøye seks minutter ut i perioden etter at Marcus Englund hadde gitt hjemmelaget ledelsen tre minutter tidligere. Kongsvinger går igjen opp i ledelsen fem minutter senere etter at den svenske veteranen Sean-Michel Sunnquist gjør sin beste Wannebo-etterligning og driller av to mann før han lemper pucken på mål. Peter Vincent Strøm redder de to første forsøkene, men er sjanseløs på den tredje når Elias Hult får kommet til muligheten. Ledelsen varer derimot ikke lenge da Joakim Vestavik Hofstad får styrt inn et skudd fra Sigve Bråten halvannet minutt senere. Lagene er dermed like langt etter de første tyve spilte minuttene.

Naturlig nok var det tremålsscorer Dag-Morten Wehn som ble kåret til dagens arbeidsjern og fikk ikle seg den tradisjonsrike skinnvesten etter kamp. Foto: Erlend Engh Johnsen

Midtperioden er ikke mer enn et minutt gammel når Dag-Morten Wehn plukker opp pucken i midtsonen, og kommer til skudd så og si alene med Kongsvinger-keeper Oliver Mårslått. Den rutinerte vingen setter pucken bak unggutten og Nidaros har ledelsen for første gang i kampen. Det er derimot hjemmelaget som har mest overtak gjennom perioden, og midtveis setter Englund og svenske Filiph Laine pucken bak Strøm i Nidaros-målet som sørger for at de tar med seg en 4-3 ledelse inn i den tredje og siste perioden.

Herifra og ut handler det meste om trøndersk overtak. To mål hver av Wehn og Daniel Vestavik Hofstad, det siste i åpent mål, sørger for at tre poeng sendes hjem til Trondheim før lagene igjen møtes søndag etter en fortjent 7-4 seier. Etter kampen vil nok de fleste, spesielt de med Kongsvinger-hjerte, hevde at utligningen til 4-4 burde vært annulert. I forkant av at Sivert Lehn Wannebo finner Wehn foran mål får Kongsvingers Miroslav Pokorny pucken i ansiktet og blir liggende, og tre sekunder senere ligger pucken i målet bak hans målvakt. Dette skaper mye diskusjoner blant spillere, dommere og trenere, og det hele ender med at målet godkjennes og at lagledelsen til Kongsvinger pådrar seg utvisning for kjeftbruk. Etter dette var det tydelig frustrerte Kongsvinger-spillere på isen, og dette utnyttet Nidaros til det fulle.

Tremålscorer Dag-Morten Wehn var naturlig nok godt fornøyd etter kampen.

«Laget viser en enorm vilje i tredje periode til å komme tilbake. I pausen før tredje periode bestemte vi oss for å gå ut og ta tak i kampen ettersom vi ikke var så fornøyde med andreperioden. Det hjalp jo selvsagt godt på å ha god uttelling også da, det må sies.»

Laget har nemlig slitt litt med uttellingen både i treningskampene før sesongen, og i innledningen av serien. Wehn sier til nidaroshockey.no at det bare var et spørsmål om tid før det løsnet.

«Vi har slitt litt med å kommet skikkelig i gang. Det har liksom lugget litt i de tidligere kampene, men i siste kamp mot Grüner begynte det å løsne litt, og i dag fikk vi ekstra uttelling. Nå går vi for å fortsette den trenden videre.»

Fortsette trenden får Wehn og resten av gutta muligheten til allerede søndag. Da venter ny kamp i Kongshallen mot Kongsvinger Knights. Kampstart er klokken 13:00 og den kan sees på LiveArena (betalingstjeneste).