IMG_0030

– Et fantastisk verktøy for oss

– Et fantastisk verktøy for oss

Trenerrommet til Nidaros Junior har fått en real oppgradering denne sesongen. Ikke bare har det blitt vesentlig større, men trenere og spillere setter ekstra stor pris på den digitale touchskjermen fra Xerox Partner.

Skjermen benyttes til videoanalyse-møter for Nidaros Junior sine spillere, både 1- 1, utvalgte spillergrupper eller med hele lagdeler. Klubben gikk høsten 2019 til innkjøp av videoanalyseverktøyet Dartfish. En programvare som gjør det mulig å tagge et utall av hendelser under en kamp, eks skudd på mål, dropp, oppspill og powerplay, for deretter å gå igjennom å evaluere disse.  Den nye skjermen kompletter dette verktøyet på en helt sømløs måte. Skjermens egenskaper gjør det også mulig å gjennomføre videoanalyser i pausene underveis i kampen.

«Siden vi kan stoppe videosekvenser, fryse bildet og tegne direkte på skjermen trenger vi ikke selve videoanalyseprogrammet for å få en god gjennomgang. I pausen under kamp rekker vi ikke flytte PC`n som tagger hendelser, men nå ligger klippene på skjermen når vi går til pause, og vi har alle mulighetene vi trenger for en god gjennomgang med spillerne», sier Kenneth Madsø, hovedtrener på U21.

At Xerox gikk inn i samarbeid med Nidaros Junior Elite om levering av skjerm er ikke tilfeldig, Jahn Richard Johnsen er selv engasjert i både hockey og fotball-miljøet i Trondheim, og har erfaringer med levering av skjermer til idrettslag.

«Men dette er ikke bare et verktøy for videoanalyser og spillerutvikling i idrettslag, alle bedrifter som deler informasjon på en eller annen måte har bruk for en slik skjerm», sier Johnsen. Se Johnsen presentere funksjonaliteten til den trådløse, digitale touchskjermen her:

Vi setter utrolig pris på samarbeidet med XPT (Xerox Partner Trondheim), nå kan vi ikke se for oss en hverdag uten denne skjermen. Den gjør det vesentlig lettere å benytte videoanalyseverktøyet. I tillegg kan vi installere apper fra google play på den, eks en hockeytavle og tegne direkte på skjermen, sier Madsø entusiastisk.

Hovedtrener på U21, Kenneth Madsø, analyserer ulike situasjoner. Sondre Skjeløy, Olliver Dahlin og Henrik Hanebrekke følger konsentrert med på Madsø`s gjennomgang.

Videoanalyser viktig i moderne hockey:

Moderne hockey har endret seg fra hvordan hockey var tidligere, sier Steinar Jonassen, sportslig leder i Nidaros Ishockey Junior Elite.  Det er mer fokus på spillemønster, alt går mye fortere og spillet utvikler seg hele tiden. Man må terpe på detaljer og uten video klarer man ikke henge med i utviklingen, sier Jonassen.

Guttene er ferdig med denne ettermiddagens gjennomgang på skjermen, nå er det tid for å gå ut på isen og jobbe med detaljene. Drømmen om at Trondheim igjen skal ha et lag i Get-ligaen lever, og kanskje er det akkurat disse spillerne som skal være med på å løfte trøndersk hockey til øverste nivå igjen.

 

 

 

SISTE NYTT

Første Play-In kamp

LES MER

Informasjon Play-In 2024

LES MER

Hjemmekamphelg: Nidaros vs Bergen

LES MER