faceoff_erbe3

Etter kampene: Furuset – Nidaros

Etter kampene: Furuset – Nidaros

Nok en gang ble alle seks poengene med hjem til Trøndelag etter at gutta tok turen til Oslo, for å møte Furuset i helga.

Nidaros ligger fortsatt øverst på tabellen etter en ny helg med kamper på bortebane, denne gangen var det Furuset som fikk kjenne på den harde trønder-hockeyen over to tøffe kamper.

Jevnt til siste slutt
Kampen på lørdag startet bra da Nidaros tok en tidlig 1-0 ledelse ved Inge Stokvik (assistert av Joakim Erbe og Jørgen Engstrøm), men halvveis ut i perioden utlignet Furuset til 1-1. Etter pausen kom to kjappe scoringer, først gikk Furuset opp i ledelsen 2-1, før Inge Stokvik (assistert av Juraj Kucirko og Vladimir Kutny) utlignet igjen like etterpå. Før pause satte Joakim Hofstad (assistert av Arnt Gullikstad og Tapani Nikkilä) inn 3-2 og Nidaros var i ledelsen før tredje periode. Halvveis inn i den siste perioden utlignet Furuset nok en gang, noe som så ut til å kunne helt inn. Men, med litt i overkant av to minutter igjen på klokka satte Fredrik Linge (assistert av Joakim Erbe og Andreas Svedlund) inn 4-3 og sørget for seier til Nidaros.

– Scoret fem, men slet i overtall
I søndagens kamp kom også scoringene tett. Nidaros gikk opp i ledelsen 1-0 ved Fredrik Linge (assistert av Tapani Nikkilä og Olav Bertelsen) halvveis inn i første periode, før Furuset utligner bare sekunder senere. Nidaros slår raskt tilbake igjen og gå nok en gang opp i ledelsen 2-1 ved Juraj Kucirko (assistert av Vladimir Kutny og Thomas Wiig). Før første pause øker bortelaget ledelsen til 3-1 ved Fredrik Linge (assistert av Joakim Erbe og Tapani Nikkilä). Bare sekunder inn i andre periode ønsker Nidaros ledelsen ytterligere da Vladimir Kutny (assistert av Thomas Wiig og Jørgen Engstrøm) setter inn 4-1. Furuset reduserer så til 4-2 i overtall før andre periode er over. Tredje periode starter med nok et Nidaros-mål når Vladimir Kutny (assistert av Sigve Bråten og Kent Dahl) sender trønderne opp i 5-2 som også blir resultatet. Likevel kunne seieren vært større, Nidaros hadde flere sjanser i overtall i løpet av kampen, men slet med uttellingen.

– Seks poeng var målet for helgen
Dermed endte det med seks nye poeng til Nidaros som fortsatt leder serien med tre poeng foran neste helgs motstander Ringerike som har to kamper mindre spilt. – Lørdagskampen var en veldig rar kamp, vi dominerte til tider og ble selv rundspilt i perioder, men guttene har en evne til å steppe opp litt mot slutten av kampene, sier Nidaros-trener Jan Morten Dahl. Søndagen var han mer fornøyd med der Nidaros var det klart beste laget i 3 perioder. Det eneste som ikke stemte er vårt overtallsspill, det skal vi jobbe mye med før kampene mot Ringerike, sier han.

Også poengplukkeren Fredrik Linge mente laget ikke var så effektive som ønsket, og at de må bli flinkere til å utnytte sjansene de produserer. – Når det er sagt så var 6 poeng målet for helgen, og det klarte vi, så det er bra sier han.
Peter Strøm, som av sine lagkamerater ble kåret til «lagets arbeidshest» etter 5-2 seieren på søndag var fornøyd med prisen og jobben laget leverte i helgen. – det er alltid moro når gutta på laget setter pris på jobben man gjør bak der, det betyr mye for meg. Jeg synes vi har noe bra på gang her nå, og vi må bare jobbe enda hardere på trening så bli det her bra, sier han.

De neste kampene spilles lørdag 19. november klokka 15:00 og søndag 20. november klokka 16:00, da kommer tabelltoer Ringerike for å spille toppkamp i Leangen Ishall.

SISTE NYTT

– Vi er minst like gode i år

LES MER

Rørosmeieriet utvider samarbeidet

LES MER

Velkommen på laget, SPOR

LES MER