Etter noen år på vest- og østlandet kommer 21-åringen Henrik hjem til Trondheim igjen. (Foto: Sofie Alexandre Kitterød)

Han startet karrieren i Rosenborg før ferden gikk videre til vestlandet og spill for Stavanger Oilers. Der fikk han med seg en rekke kamper for junioravdelingen og også fire kamper for A-laget. De to siste sesongen har han vært fast inventar på A-laget til Manglerud Star. Nå er det tid for Henrik Ratejczak å komme hjem til Trondheim igjen, og det styrker baksammensetningen ytterligere.

For Henrik var det ikke noe tvil når Nidaros kom på banen. Han ville være med på eventyret.

«Jeg har fulgt med Nidaros de siste årene og har sett en veldig positivt utvikling i klubben. Denne utviklingen har jeg veldig lyst til å være med på ettersom jeg har trua på det som skjer rundt hockeyen i Trondheim. Valget om å komme hjem til Trondheim igjen var derfor lett.» sier en entusiastisk Ratejczak til nidaroshockey.no

Ratejczak er ikke noe fremmed navn i trøndersk ishockey. Mange husker nok Henriks eldre bror Steffen som fikk med seg en rekke A-lagskamper for Rosenborg før de ble historie. Han har i ettertid etablert seg fast på Manglerud Star og har også vært innehaver av en A på brystkassa som indikerer at han er en av lagets kapteiner. Men det er en litt annen type vi nå får se i Nidarosdrakt i form av lillebror Henrik.

«Jeg er vel ikke akkurat kjent for å være den mest offensive backen, men det er jo også en del jeg ønsker å utvikle mer selvsagt for å kunne bidra mer i den delen av spillet også. Det jeg kan love supporterne til Nidaros som kanskje ikke kjenner meg så godt er at jeg alltid ofrer alt for laget og klubben, og jobber jeg ikke så puster jeg mest sannsynlig ikke heller.» sier han med et smil om munnen.

Foruten ishockeyen skal han etter all sannsynlighet studere på NTNU den kommende sesongen, og da er det lærerutdanning som står på planen. Dette avhenger selvsagt av opptak på skolen, men det er planen per dags dato i det minste. Når vi spør om forventingene til den kommende hockeysesongen er svaret derimot krystallklart.

«Jeg mener vi kan kjempe om opprykk. Trondheim trenger et lag i den øverste divisjonen, og jeg har et oppriktig håp om at vi skal klare det. Det er jo derfor jeg kommer hjem, fordi jeg har trua på dette.»

Vi ønsker Henrik velkommen hjem til Trondheim, og du kan se på hans Eliteprospects-profil for litt statistikk fra hans karriere så langt.