dsc_0318

Før kampene: Bergen – Nidaros

Før kampene: Bergen – Nidaros

Nidaros tok med seg alle poengene fra møtet med bunnlaget Moss – nå venter en større utfordring når trønderne tar turen til Bergen for å spille de to siste kampene før juleferien.

Mens Nidaros fikk en god start på andre del av sesongen ble forrige runde litt tøffere for motstander Bergen, med to tap ligger de nå på fjerdeplass før møtet med serielederne fra Trondheim. Og trønderne har litt å revansjere.

– Guttene kommer til å være på hugget
Da Bergen gjestet Leangen Ishall i høst endte det med nemlig med seks poeng til laget fra byen mellom de syv fjell, mens den første kampen var jevn og spennende til siste sekund ble den andre kampen tøffere. Med resultatene 5-6 og 3-7 var ikke Nidaros helt fornøyde med helga og nå skal den revansjeres, men da må laget levere bedre enn forrige helg mener trener Jan Morten Dahl. – Skal vi slå Bergen så må vi ha mer innsats og spille mer fysisk enn hva vi gjorde mot Moss. Men jeg er overbevist på at guttene kommer til å være på hugget, vi likte ikke å tape de to hjemmekamper mot dem. Hvis Bergen får spille sitt spill så er de veldig gode, men de mangler ledere som kan være like god i alle kampene, sier han.

Vi er mye bedre i alle faser av spillet nå
Mortis trekker frem det at laget spiller med tre rekker som alle produserer poeng i nesten alle kamper som en av de største utfordringene med å spille mot Nidaros. – Spiller vi opp mot vårt beste, så har vi veldig gode sjanser til å få med alle poengene hjem. Vi er mye bedre i alle faser av spillet nå enn vi var sist vi møtte dem, så Bergen må ha sin beste helg skal de slå oss, sier han. Han mener også at det er andre ting som kan spille inn i disse kampene- Det som kan være litt utfordrende er at mine gutter virkelig ikke liker et par av spillerne fra Bergen, så vi må være veldig disiplinert, sier han.
Nidaros drar til Bergen med tilnærmet fult lag, kun Niklas Unger Nilsen som har slitt med en skade blir hjemme.

Poengtoppen
Topp tre poengplukkere hos Bergen er Philip Åman med 40 poeng fordelt på 11 mål og 29 assist, Robin Olsen Syversen med 39 poeng fordelt på 12 mål og 27 assist (disse topper også lista over poengplukkere i ligaen så langt), og Eduard Hartmann med 27 poeng fordelt på 13 mål og 14 assist.

Hos Nidaros er topp tre poengplukkere Fredrik Rennie Linge med 30 poeng fordelt på 13 mål og 17 assist, Inge Stokvik med 28 poeng fordelt på 18 mål og 10 assist, og Andreas Svedlund med 25 poeng fordelt på 14 mål og 11 assist.

Følg kampene
Følg helgens kamper live på LiveArena.com lørdag 10. desember 17:15 og søndag 11. desember 16:30!
Følg også Nidaros på sosiale medier for oppdateringer, bilder og intervju gjennom helga:
Facebook – Nidaros Hockey
Twitter/Instagram – @Nidaroshockey

SISTE NYTT

Årsmøte 2024

LES MER

– Jeg er positiv til ting som skjer i klubben

LES MER

Nidaros Security forlenger samarbeidet

LES MER

– Vi har noe uoppgjort

LES MER