_MG_4506

Før kampene: Gjøvik – Nidaros

Før kampene: Gjøvik – Nidaros

Endelig er juleferien over, gutta har brukt de siste ukene til hard trening og nå skal de vise seg frem på bortebane i Fjellhallen på Gjøvik.

Vi er halvveis i sesongen, og nå er det klart for å møte tabelljumbo Gjøvik på bortebane. Selv etter 6-0 og 4-1 serier i hjemmeoppgjørene tar ingen lett på helgens kamper.

– Vi skal spille vårt eget spill
Poengkongen Mathias Saksvik Bààr gleder seg til å ta fatt på andre halvdel av sesongen. – Det blir artig å spille kamp igjen. Det er en god stund siden, men vi har trent godt så det blir kult å spille om poeng igjen, sier han. Og trønderen er klar på at de ikke tar lett på helgens kamper selv om de møter bunnlaget i 1. divisjon. – Ingen kamper er ferdigspilt, og vi kan ikke bare dra ned dit å hente seks poeng. Gjøvik har også flere spillere med mye erfaring, og det er virkelig ikke et dårlig lag, så vi må være på tå fra start, men det skal vi være, sier han. Trener Jan Morten Dahl er enig, og mener det viktigste er at Nidaros fortsetter der de var før ferien. – Vi skal spille vårt eget spill, og fortsette å bygge på de fire siste kampene vi spilte før jul, sier han.

Likevel kom fri-perioden godt med for et Nidaros-lag som slet med skader før jul, selv om flere spillere er tilbake har det vært mye sykdom i laget siden sist kamp. Sigve Bråten og Emil Lyngstad Sæteraas er to av spillerne som ikke blir med ned til Gjøvik denne helga nettopp på grunn av det, mens Markus Noteng er skadet. Samtidig har Joakim Erbe valgt å prioritere jobb og familie foran hockeyen fremover. Som Adresseavisen skrev før jul har Nidaros hatt svenske Viktor Jörnevik med på trening den siste tiden, og forwarden ble i går spilleklar til helgens kamper.

Poengtoppen
Topp tre poengplukkere i Nidaros er Mathias Saksvik Bààr med 20 poeng fordelt på 6 mål og 14 assist, Dag-Morten Wehn med 17 poeng fordelt på 9 mål og 8 assist, mens Svein Petter Falk-Larssen og Fredrik Linge begge står med 9 poeng fordelt på 5 mål og 4 assist.

Hos hjemmelaget Gjøvik har Jan Robin Lereng 15 poeng fordelt på 6 mål og 9 assist, Simen Hoel Johannessen har 14 poeng fordelt på 5 mål og 9 assist, mens trønderen Fredrik Dahl (på lån fra Lillehammer) står med 11 poeng fordelt på 5 mål og 6 assist.

Helgens kamper spilles lørdag 16:00 og søndag 12:00 (merk endring av kampstart!) i Gjøvik Olympiske Fjellhall – man kan også følge kampene live på Hockey.no og Livearena! 

Denne helgen kan du også følge Marius Betten Kristoffersen på tur via vår Instagramkonto – Nidaroshockey

SISTE NYTT

– Vi har noe uoppgjort

LES MER

Velkommen på laget, Riis Bilglass

LES MER

En kveld på Grafen

LES MER