Foto: Madeleine Karlsen / Offside

Før kampene: Narvik – Nidaros

Før kampene: Narvik – Nidaros

Foto: Madeleine Karlsen // Offside

Etter seks poeng første helg er det nå klart for årets første bortekamper når gutta tar turen til Narvik for to tøffe oppgjør.

Serieåpnet mot bunn-lag
Nidaros serieåpnet mot et av lagene som er spådd i bunnen av tabellen denne sesongen, selv om ikke alt satt helt som det skulle endte det med to solide seiere på hjemmeis. Over 1000 tilskuere fikk lørdag se et Nidaros-lag som satte sjansene sine og vant 6-0 i årets første seriekamp. Mens Andreas Svedlund ble eneste målscorer i første periode satte Hari, Vourijärvi og Linge inn målene i midtperioden. Wehn og Vourijärvi’s andre for dagen sørget for en god start for Nidaros også denne sesongen. Søndagens kamp startet ganske likt, og Nidaros tar ledelsen 1-0 ved Wehn i overtall. Etter en svakere midtperiode der Gjøvik utlikner kommer Nidaros tilbake og Wehn, Linge og Baar sørger for 4-1 serier for hjemmelaget.
Mens Nidaros spilte sine to første kamper forrige helg startet motstander Narvik sesongen helgen før. På fire spilte kamper har laget tatt 10 poeng mot sterk motstand i Hasle/Løren og Comet Halden. Nå er det Nidaros som tar turen til Nordkraft Arena, og der møter vi blant annet en gammel kjenning.

– Vi kjenner hans svakheter
For bakerst på banen for Narvik i år finner vi en kjenning fra fjorårets Nidaros-lag. Joona Partanen gikk i sommer til opprykkskjempende Narvik, og gutta gleder seg til å spille mot finnen i helga. – Det blir morsomt å møte Joona Partanen igjen, og vi skal prøve å utnytte hans svakheter, vi vet hva de er, sier trener Jan Morten Dahl før avreise til Narvik. Mortis stiller med sitt beste lag i helgens to tøffe kamper mot opprykksrivalen i nord. -Vi har en skadefri tropp som har trent godt denne uken, vi spiller med vårt beste lag i helgen selv om flere er med og spiller U20.

En annen spiller helgens kamper blir spesielle for er Håvard Haugen Aune. Trønderen spilte fire sesonger i Narvik før han i sommer flyttet hjem igjen. – Det blir veldig kult å komme tilbake til Narvik og spille foran kjente der oppe, sier Aune.  Han har også oppskriften på hvordan Nidaros skal ta med seg alle seks poengene hjem til Trondheim. – Vi må bare fokusere på vårt eget spill, spille hardt og kjempe på, sier han.

Topp poengplukkere
Hos Nidaros er de tre beste poengplukkerene etter første helg Nico Vourijärvi med 6 poeng fordelt på 2 mål og 4 assist, Dag-Morten Wehn med 5 poeng fordelt på 3 mål og 2 assist, og Norbert Hari med 4 poeng fordelt på 1 mål og 3 assist.
Hos hjemmelaget Narvik har Arttu Niskakangas og Martin Persson begge tatt seks poeng, mens hele fire spillere alle har tatt 5 poeng på sesongens fire første kamper.

Kampene kan du følge på Hockey.no og Livearena lørdag 16:00 og søndag 13:00!

SISTE NYTT

– Vi har noe uoppgjort

LES MER

Velkommen på laget, Riis Bilglass

LES MER

En kveld på Grafen

LES MER